Ξεκινούν οι αλλαγές των άμεσων ενισχύσεων στον εθνικό φάκελο της ΚΑΠ

137
άμεσες ενισχύσεις Σχέδια Βελτίωσης 31 Μαρτίου αποσβέσεις
- Διαφήμιση -

Σε αρκετά προχωρηµένο στάδιο σχετικά µε τα στρατηγικά τους σχέδια για τη νέα ΚΑΠ µετά το 2023 τα οποία θα πρέπει να παραδώσουν εντός του έτους, βρίσκονται οι ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα, η κουβέντα για τον σχεδιασµό βρίσκεται ακόµα µεταξύ οµάδων εργασίας και σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, µε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόµου να αναφέρει πως οι άµεσες ενισχύσεις της περιόδου 2023-2027 θα έχουν ξεκαθαρίσει έως τον Αύγουστο.

- Διαφήμιση -

Το γεγονός πάντως ότι το ΥΠΑΑΤ επέλεξε το 2021-2022 να διατηρήσει σε πολύ µεγάλο βαθµό τα ιστορικά δικαιώµατα χωρίς να προχωρήσει σε σύγκλιση ενισχύσεων, εξασφαλίζει πως οι µεγάλες διαφορές στη µοναδιαία αξία δικαιώµατος θα συνεχίσουν τουλάχιστον για µία διετία να εµφανίζονται εντός της ίδιας περιφέρεια ενίσχυσης (πενταπλάσιες διαφορές στις αροτραίες, τετραπλάσιες στις δενδρώδεις και εξαπλάσιες στους βοσκότοπους). Αν τα παραπάνω αποτελούν «σηµάδι» για το ποιες θα είναι τελικά και οι αποφάσεις για τη σύγκλιση την ερχόµενη…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.