Άδωνις Γεωργιάδης: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση

94
εστίαση Γεωργιάδης ρευστότητα
- Διαφήμιση -

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση για τα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου εστίασης λόγω της πανδημίας.

«Κατ’ αρχάς, κύριε συνάδελφε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ καλά για τα καλά σου λόγια. Εκλαμβάνω την αναφορά σας σαν μία ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στην κυβέρνηση, όχι μόνο εγώ, όλη η κυβέρνηση, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Γιατί θέλω να είμαι μαζί σας πολύ ειλικρινής και να σας κάνω μία, ας μου επιτραπεί ο όρος, de profundis εξομολόγηση.

- Διαφήμιση -

Κανένας μας δεν ονειρευόταν τη θητεία του υπό αυτές τις συνθήκες. Εγώ ποτέ δεν φανταζόμουν ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι θα έπρεπε να ασχολούμαι με το πως θα κλείνουν οι επιχειρήσεις και πως θα ελέγχω να μπαίνουν λιγότεροι πελάτες σε μία επιχείρηση. Πάντα στο μυαλό μου είχα ότι θα ήθελα να ανοίγω επιχειρήσεις και να ενθαρρύνω περισσότερους πελάτες να μπαίνουν σε μία επιχείρηση.
Υπό την έννοια λοιπόν αυτή, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δεινή θέση που έχουν βρεθεί επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσεως. Εκ μέρους της κυβερνήσεως τους ζητώ συγγνώμη για το ότι είναι κλειστοί για τόσους μήνες, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι σίγουρα και εκείνοι καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν είναι μία απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία, επειδή θέλαμε να κλείνουμε τις επιχειρήσεις τους, αλλά γιατί επικράτησε πιστεύω και σωστά στην κυβέρνηση και στην ελληνική κοινωνία το κριτήριο της υπερασπίσεως και της προασπίσεως της δημόσιας υγείας. Επιλέξαμε να χαθούν χρήματα για να σωθούν ζωές και αυτό ασφαλώς δημιουργεί προβλήματα.

Θα μου επιτρέψετε λίγο να συμβουλευτώ τις σημειώσεις μου από το κινητό μου, για τα νούμερα, γιατί δεν θέλω να κάνω λάθος, για το τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πάμε λοιπόν στα νούμερα. Το 2019 το σύνολο του τζίρου στον κλάδο της εστίασης σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ήταν 6,4 δισεκατομμύρια. Το 2020 λόγω των κλειστών καταστημάτων, κύριε Πρόεδρε, ο τζίρος ο πραγματικός έφτασε στα 4,2 δισεκατομμύρια. Όμως, η κυβέρνηση με μία σειρά μέτρων που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.