Κατώφλι ένταξης στα 12.000 ευρώ τυπικής απόδοσης εξετάζεται για το νέο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

76
Αγρότης Νέων Αγροτών Χρονιάς επαγγελματία αγρότη
- Διαφήμιση -

Τις επόµενες ηµέρες αναµένεται να εκδοθεί η προδηµοσίευση της 3ης πρόσκλησης Νέων Αγροτών, µε τις διαχειριστικές αρχές να διαµορφώνουν το πλαίσια µε σηµαντικές αλλαγές.

Πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι µία από αυτές είναι η αύξηση του κατωφλιού ένταξης στο Μέτρο από τα 8.000 ευρώ Τυπική Απόδοση στα 12.000 ευρώ, ώστε να µπορέσει να «µετριαστεί» µε κάποιον τρόπο το ενδιαφέρον που θα φέρει το µεγαλύτερο πριµ των 30.000-35.000 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Εφόσον τελικά αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τότε οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα ώστε να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εκτάσεις που θα τους επιτρέψει να είναι επιλέξιµοι. Σηµειώνεται πως τίποτα ακόµα δεν έχει «κλειδώσει» για την Τυπική Απόδοση καθώς ακόμα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, με ένα εξ αυτών να είναι τα 12.000 ευρώ. Πάντως, τα έτη δεσµεύσεων θα αυξηθούν από τα 3-4 που είχαν προβλεφθεί σε περασµένες προκηρύξεις.

Στη νέα πρόσκληση εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του περιθωρίου πρώτης εγκατάστασης, από το 12µηνο στους 18 µήνες. ∆ηλαδή, να µπορεί κάποιος που έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά µέσα στο καλοκαίρι του…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.