Αποζημιώσεις ενοικίων: Τα 5 προβλήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που «φρακάρουν» την κατάθεση

66
Αποζημιώσεις ενοικίων
- Διαφήμιση -

Περίπου 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για τις απώλειες που είχαν στα ενοίκια τους, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην δήλωση του τραπεζικού τους λογαριασμού στο σύστημα Taxisnet. Ενώ δηλαδή είναι τυπικά καλυμμένοι με τις υποχρεώσεις τους η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε να τους πληρώσει για διάφορους λογους: είτε γιατί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο Τaxisnet ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εμφανίζεται ως κύριος δικαιούχος, είτε ο λογαριασμός ήταν αδρανής κλπ

Με την βοήθεια του κ. Αλκη Κωφού, Φοροτεχνικού Συνεργάτη του Γραφείου Ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ, αναλύουμε τους 5 βασικούς λόγους οποίους η λανθασμένη καταχώρηση του IBAN μπορεί να έχει μπλοκάρει τη κατάθεση της αποζημίωσης στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

- Διαφήμιση -

Οι όχι και τόσο ευρέως γνωστοί αυτοί κανόνες, συμπεριλαμβάνονται κυρίως στην εγκύκλιο ΠΟΛ 1140/2006 και την τροποποιητική της 1019/31-1-2020 του Υπουργείου Οικονομικών, και είναι οι εξής:

1. Κάθε δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης λόγω μείωσης ενοικίων ακινήτων θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην ΑΑΔΕ, έστω και καθυστερημένα, τον τραπεζικό λογαριασμό του για να του κατατεθεί το ποσό που δικαιούται. Συγκεκριμένα το πλήρες ΙΒΑΝ του λογαριασμού κατάθεσης θα πρέπει να καταχωρηθεί στη σελίδα του δικαιούχου στο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.