Επιστρεπτέα: «Κλείνουν» οι εκκρεμότητες του 5ου κύκλου – Σε εξέλιξη η διαδικασία για τον 6ο

Σταικούρας Επιστρεπτέα μέτρων στήριξης
- Διαφήμιση -

Μέχρι σήμερα έχουν περιθώριο οι επιχειρήσεις πρακτορείων ΟΠΑΠ για να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» και να λάβουν οικονομική ενίσχυση μέσω του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο. Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο μελετά τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το όριο του 30% στην συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων το 2020.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 & 6
Τελευταία μέρα σήμερα για τις επιχειρήσεις πρακτορείων ΟΠΑΠ προκειμένου να αιτηθούν ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, ότι ήδη περίπου 150 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση. Πρόκειται για επιχειρήσεις πρακτορείων ΟΠΑΠ οι οποίες είχαν κάνει αίτηση αλλά αποκλείστηκαν επειδή δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να μην ήταν δυνατό να φανεί η πτώση του τζίρου ανά μήνα για το διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλείσουν οι «εκκρεμότητες» του 5ου κύκλου με την εκταμίευση των ποσών στους δικαιούχους.

- Διαφήμιση -

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 22 του μηνός. Τα ποσά με τα οποία μπορούν να ενισχυθούν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ανάλογα με τη πτώση του τζίρου τον Ιανουάριο, κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 50.000 ευρώ…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.