Καλλιόπη Ευαγγελίδου: “Νιώθω μια βαθιά, ανείπωτη θλίψη”

622
Καλλιόπη Ευαγγελίδου
- Διαφήμιση -

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου εκτός από Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και καταξιωμένη ηθοποιός, είναι γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας, καθώς και οι δύο γονείς της έχουν υπηρετήσει την υποκριτική τέχνη επί δεκαετίες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυρίως γιατί είναι ενεργό μέλος του θεάτρου και της τοπικής κοινωνίας, της ζητήσαμε να καταθέσει τις σκέψεις της για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. 

Αν ισχύει αυτό που λέει ο λαός ότι ο λύκος στην αντάρα χαίρεται τότε είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν είμαι λύκος. Νιώθω για όλους μας και για όλα μια βαθιά, ανείπωτη θλίψη.

- Διαφήμιση -

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει οι άνθρωποι (δεν λέω γυναίκες γιατί δεν είναι μόνο γυναίκες) να μιλούν για την κακοποίηση που υφίστανται και κάνουν Άγια που μιλούν. Το γιατί τώρα δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά ποτέ το θύμα. Αν έκανα την ερώτηση γιατί τώρα θα την έκανα στην κοινωνία. Θα την έκανα σε όλους εμάς που δεν κάναμε το καθήκον μας όταν έπρεπε για να μην κουβαλούν οι άνθρωποι στην ψυχή τους τόσα χρόνια αυτό το φορτίο, για να μην αναπαράγεται η βία και σε καινούρια θύματα και τέλος για να μην γίνεται η βία καθεστώς και διαπλοκή με άπειρες διακλαδώσεις. Δεν πιστεύω ότι η βία νικιέται με βία. Το ήθος μας αποκαλύπτεται στα δύσκολα.

Αν μάθαινα πως το παιδί μου έχει υποστεί οποιαδήποτε κακοποίηση και δεν ήμουν εγώ ο άνθρωπος που θα εμπιστευόταν για οποιονδήποτε λόγο θα ένιωθα τεράστια ευθύνη και πόνο. Νιώθω τεράστια ευθύνη στην θέση που είμαι τώρα ή που ήμουν ή πάντα νιώθω ευθύνη και θα ντρεπόμουν πολύ άνθρωποι να υποφέρουν δίπλα μου κι εγώ να ξέρω και να μην μιλάω. Να μην βοηθάω όπως μπορώ ή να κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου. Είμαι κομμάτι του προβλήματος αν δεν το βλέπω αυτό και τα κομμάτια του προβλήματος δεν δίνουν λύση.

Η δουλειά του ηθοποιού είναι πολύ δύσκολη, τρομερά ανταγωνιστική και χωρίς κανόνες. Θα μου πεις έχει σχέση αυτό με όσα ακούγονται κι όσα συμβαίνουν; Έχει. Τελεία. Ο προβληματισμός είναι μήπως οι κανόνες που θα μπουν αναγκαστικά κάποια στιγμή κάνουν το επάγγελμα ακόμη πιο κλειστό.
Η αντιγραφή επικόλληση δεν μου αρέσει. Την αρνούμαι από πεποίθηση. Μπορεί να είμαι περισσότερο καχύποπτη απ’ όσο πρέπει ή εμμονικά αντιδραστική, όμως οι μόδες που δημιουργεί ο παγκόσμιος ιστός με προβληματίζουν. Πάντοτε ανάμεσα στα πρόβατα ψάχνω τον καμουφλαρισμένο λύκο. Πιστεύω πως το σύστημα βρίσκει άπειρους τρόπους να σώσει τον εαυτό του και να επανέρχεται δριμύτερο.
Εκατοντάδες, χιλιάδες ηθοποιοί κι όχι μόνο ηθοποιοί εκατοντάδες χιλιάδες καλλιτέχνες έχουν πληρώσει κι έχουν αποδείξει με την ζωή τους την ακεραιότητα τους μέσα στο επάγγελμα. Με την ζωή μας αποδεικνύουμε τα λόγια μας.

Εννοείται πως είμαστε μαζί. Αλλά και με όλη την ες αεί ευθύνη που αυτό το μαζί συνεπάγεται.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.