Έρευνα: Τα φυτά στο σπίτι βελτιώνουν την ψυχολογία των ανθρώπων στο lockdown

179
- Διαφήμιση -

Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα στη διάρκεια του lockdown

Η ύπαρξη φυτών στο σπίτι έχει πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων στη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με μία διεθνή έρευνα από Έλληνες και ξένους ερευνητές.

- Διαφήμιση -

Η έρευνα από Έλληνες επιστήμονες από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Ισπανία από το Πανεπιστήμιο Σεβίλλης, την Ιταλία από το Πανεπιστήμιο Γένοβας και τη Βραζιλία από το Ομοσπονδιακό Επαρχιακό Πανεπιστήμιο Περναμπούκο, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Urban Forestry and Urban Greening», συμπεριέλαβε 4.205 ανθρώπους σε 46 χώρες κατά το πρώτο πανδημικό κύμα της άνοιξης.

Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων, δηλαδή το 74%, δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να βγουν έξω ελεύθερα για να πάνε σε ανοικτούς χώρους και στη φύση. Περισσότεροι από τους μισούς  ανέφεραν ότι αυτήν τη δύσκολη περίοδο θα ήθελαν να έχουν περισσότερα φυτά γύρω τους, τόσο μέσα στο σπίτι τους όσο και έξω από αυτό. Επιπλέον, όσοι δεν είχαν καθόλου φυτά στο σπίτι τους ήταν πιθανότερο να βιώσουν διάφορα αρνητικά συναισθήματα εν μέσω lockdown, ιδίως όσοι νέοι και γυναίκες ζούσαν σε μικρά και χωρίς πολύ φως σπίτια.

Οι μισοί ανέφεραν ότι στη διάρκεια του lockdown αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στη φροντίδα των φυτών τους, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν να το κάνουν και μετά τα περιοριστικά μέτρα. Τελικά, το 40% εκδήλωσαν πρόθεση να αποκτήσουν περισσότερα φυτά στο σπίτι τους στο μέλλον. Να και κάτι καλό που φαίνεται να προκύπτει από τον κορονοϊό!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.