Σχεδίασαν μάσκες προσώπου με δυνατότητα ανίχνευσης του κορονοϊού

μάσκα
- Διαφήμιση -

Νανομηχανικοί του πανεπιστημίου του San Diego, δημιούργησαν ένα κιτ που θα προστίθεται στις μάσκες και θα εντοπίζει αν υπάρχει κορονοϊός στον αέρα που αναπνέει ο χρήστης, με κόστος 0,025 ευρώ.

Θυμίζοντας ένα κλασικό τεστ εγκυμοσύνης, καινοτόμες μάσκες, θα διαθέτουν μια λωρίδα που θα αλλάζει χρώμα, όταν ανιχνεύσει την παρουσία της COVID-19 στον αέρα που αναπνέει ο χρήστης εκείνη την στιγμή. Αυτή η εξέλιξη θα επέτρεπε την πιο ενταντική παρακολούθηση της διασποράς της νόσου.

- Διαφήμιση -

Το έργο ξεκίνησε από νανομηχανικούς στο πανεπιστήμιο του San Diego με επιχορήγηση 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα Rapid Acceleration of Diagnostics Radical (RADx) του NIH.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα μικρό κιτ που προσαρτάται στο μπροστινό μέρος κάθε μάσκας, η οποία μπορεί να παραχθεί μαζικά με κόστος περίπου 3 cents ανά κιτ.

Μετά την χρήση της μάσκας για 4-5 ώρες, αρκετά σωματίδια θα ήταν διαθέσιμα ώστε να προσδιοριστεί εάν ήρθε ο χρήστης σε επαφή με τον ιό.

“Οι μάσκες είναι ο τέλειος “φορετός” αισθητήρας”, δήλωσε η Jesse Jokerst, καθηγήτρια νανομηχανικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και επικεφαλής του έργου. “Παίρνουμε αυτά που φορούν ήδη πολλοί άνθρωποι και τα επανατοποθετούμε, ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε γρήγορα και εύκολα νέες μολύνσεις και να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους”.

Η ταινία μέτρησης γίνεται μπλε ή κόκκινη, σύμφωνα με το Good News Network, ενώ πρόκειται για προϊόν ιδανικό για φυλακές, καταφύγια αστέγων, γηροκομεία, κλινικές αιμοκάθαρσης ή οπουδήποτε ζουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις ή να εμβολιαστούν.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.