ΕΒΕΣ: Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων το 2020

Παράταση ενός χρόνου για τη διεξαγωγή εκλογών serrespost Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή έκθεση όπου ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός,
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου κοινοποίησε το Επιμελητήριο Σερρών με θέμα: “Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων στο ΕΒΕΣ το 2020”:

Το 2020 αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις του Ν. Σερρών, καθώς στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήδη πριν την τωρινή κρίση – διασυνοριακό παραεμπόριο, ο αθέμιτος ανταγωνισμός με επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, η εκροή συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες λόγω φθηνότερων τιμών και φορολογικών συντελεστών, προβλήματα ρευστότητας, γραφειοκρατία κλπ – προστέθηκαν οι δυσβάσταχτες επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τα συνεχιζόμενα lockdown, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση.

- Διαφήμιση -

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όμως, θετικό παρουσιάζεται το ισοζύγιο μεταξύ των νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν και των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το έτος 2020. Ειδικότερα, σύμφωνα τα στοιχεία του Μητρώου του Επιμελητηρίου Σερρών, τα οποία και επισυνάπτονται, οι εγγραφές των επιχειρήσεων ανέρχονται σε 441, ενώ οι διαγραφές σε 213.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το γεγονός αυτό δίνει μία χαραμάδα ελπίδας για την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις μας να ξεπεράσουν αυτή την κρίση, θα πρέπει η πολιτεία να λάβει γενναία μέτρα στήριξης και άμεσης οικονομικής ενίσχυσής τους, καθώς και να τις υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της νέας ψηφιακής εποχής για να ανοίξουν τους ορίζοντες τους στην Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.