Κορωνοϊός: Στις 19:00 συνεδριάζει η επιτροπή – Προβληματισμός για Γυμνάσια και Λύκεια

κρούσματα κορονοϊού κορωνοϊός
- Διαφήμιση -

Βήματα προς τα πίσω είναι έτοιμη να κάνει η Επιτροπή των Ειδικών, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ιδίως στην Αττική, αλλά και η παρουσία μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της χώρας εντείνουν προβληματισμό των επιστημόνων για ένα νέο κύμα πίεσης του ΕΣΥ το επόμενο δίμηνο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ως «επικίνδυνους μήνες» χαρακτήρισε ήδη χθες το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, υπενθυμίζοντας πως «παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουμε το κύμα της γρίπης που είναι πιο καθυστερημένο από ό,τι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αττική σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα».

- Διαφήμιση -

Έκτακτη συνεδρίαση
Η αύξηση, άλλωστε, του αριθμού των νέων κρουσμάτων
που καταγράφηκε χθες, αφού αυτά άγγιξαν τα 858 πανελλαδικά, σήμανε αυτόματα συναγερμό, με τους επιδημιολόγους που μετέχουν στην Επιτροπή των ειδικών να συνέρχονται εκτάκτως σήμερα στις 7 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, προκείμενου να επανεξετάσουν την απόφαση ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, αλλά και να συνεκτιμήσουν την τρέχουσα εικόνα της πανδημίας στη χώρα.

click away Νέα εργαλεία

Μιλώντας, πάντως, στον ΣΚΑΪ, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής στις αγορές μέσω «click away» για το λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, λίγα μέτρα από την «κόκκινη» ζώνη βρίσκονται και άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ανάμεσά τους:

· η Σαντορίνη,
· η Μύκονος,
· η Βοιωτία,
· η Ροδόπη
· η Λακωνία
· η Μαγνησία
· η Εύβοια και
· η Αχαΐα.

Μοναδικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται προσώρας να γέρνει προς την άλλη μεριά την πλάστιγγα των ειδικών είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών, οι οποίοι έφτασαν χθες τους 214.000. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη ότι ο κυβερνητικός στόχος για 200.000 εμβολιασμούς για τον μήνα Ιανουάριο επετεύχθη κιόλας από χθες, δίνει ανάσες στο δημόσιο σύστημα υγείας ως προς τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή τους ηλικιωμένους.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.