Έως τις 31 Μαρτίου άνοιγμα βιβλίων αγροτών, απαλλαγή από εισφορά αλληλεγγύης

Κάρτα αγρότη Αναπτυξιακός Νόμος 31 Μαρτίου
- Διαφήμιση -

Μετατίθεται στις 31 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων μετάταξης αγροτών του ειδικού καθεστώτος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ με νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιανουαρίου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα με δύο άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου ρυθμίζονται τρία ζητήματα που αφορούν στην μετάταξη σε καθεστώς ΦΠΑ, την απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης για το έτος 2020, καθώς μια ρύθμιση για για το χρόνο κτήσης εισοδήματος από αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Ωστόσο φαίνεται να μην υπάρχει προς το παρόν κάποια ειδική πρόβλεψη για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος που λόγω των έκτακτων ενισχύσεων που τυχόν έλαβαν, τώρα υποχρεούνται να ανοίξουν βιβλία.

- Διαφήμιση -

Στο ίδιο νομοσχέδιο με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.