Προς βελτίωση το θέμα των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

218
ευχαριστήρια επιστολή Στην τελική θέσεις ιατρών δωρεά αναισθησιολόγοι του Δ.Σερρών ευθεία Καταγγελίες Νοσοκομείο Γενικού Νοσοκομείου Φυσιολατρικός Σύλλογος Σερρών Γεράσιμος Λάγιος Αραμπατζή Νοσοκομείο Σερρών νοσοκομείο Σερρών ωραρίου ενημέρωσης Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών
- Διαφήμιση -

Τα νέα είναι ευχάριστα αλλά δεν είναι οριστικά και μόνιμα…

Σύμφωνα με πληροφορίες του serrespost.gr στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης ιατρών αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών, “βρέθηκε φάρμακο” αλλά όχι “οριστική θεραπεία” για να χρησιμοποιήσουμε ιατρική ορολογία.

- Διαφήμιση -

Ας θυμηθούμε όμως τα πρόσφατα γεγονότα…

Στις 11 Ιανουαρίου “έσκασε σαν βόμβα” η παραίτηση του ενός από τους δύο συνολικά αναισθησιολόγους που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο Σερρών.
Στις 12 Ιανουαρίου η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετούσε ως επικουρική ιατρός δηλώνει ότι θα παραμείνει στη θέση της και μάλιστα “εθελοντικά” καθώς δύο μέρες αργότερα έληγε η θητεία της.

Οφείλουμε να αναφέρουμε πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου μήνες νωρίτερα και επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οριστική λύση του προβλήματος προέβη στην προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων αλλά μάταια, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον που να καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σερρών.

Σήμερα λοιπόν 28 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως ένας (1) αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Αγ.Παύλος της Θεσσαλονίκης θα υπηρετήσει για 3 μήνες στο Νοσοκομείο Σερρών και άλλοι δέκα (10) συνολικά από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Δράμας της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης θα εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Σερρών για το μήνα Φεβρουάριο.
Στα ευχάριστα νέα συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι η μοναδική αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Σερρών, πλέον θα υπηρετεί σε μόνιμη θέση ως Επιμελήτρια Β’, καθώς πριν από δύο ημέρες έλαβε τα έγγραφα του διορισμού της.

Η κατάσταση θα είναι σαφώς βελτιωμένη για το επόμενο διάστημα αυτό όμως που προέχει είναι οι μόνιμες τοποθετήσεις ιατρών αναισθησιολόγων, καθώς δεν νοείται ένας από τους μεγαλύτερους επαρχιακούς νομούς της Ελλάδας να έχει ένα Νοσοκομείο με τόσο σοβαρές ελλείψεις.

Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύονται 4 ασθενείς με covid-19 στη μονάδα και άλλοι 9 σε κλίνες, ενώ επειδή το Νοσοκομείο Δράμας χαρακτηρίστηκε non covid (δηλαδή δεν θα δέχεται ασθενείς με κορωνοϊό) τα όποια περιστατικά κορωνοϊού από την ΠΕ Δράμας θα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σερρών και Καβάλας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.