Μικρές επενδύσεις με πιο μεγάλη διάρκεια ευνοεί ο νέος κύκλος ενισχύσεων αγροτών που ανοίγει φέτος

67
Σχέδια βελτίωσης ενισχύσεις
- Διαφήμιση -

Πιο σύνθετα είναι τα πράγµατα σε σχέση µε τη νέα πρόσκληση προγράµµατος εκσυγχρονισµού των αγροτικών εκµεταλλεύσεων, καθώς οι παθογένειες του Μέτρου Σχεδίων Βελτίωσης είναι γνωστές και εξετάζεται σοβαρά να είναι πιο στοχευµένη, για µικρότερες επενδύσεις και µε µεγαλύτερη διάρκεια.

Πάντως, εφόσον τελικά αξιοποιηθούν οι πόροι από το Ταµείο Ανάκαµψης και όχι από τα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να προετοιµαστεί µία πρόσκληση σε µία εντελώς νέα βάση από τα γνωστά Σχέδια Βελτίωσης. Με καινούργια ποσοστά έντασης ενίσχυσης και λιγότερες επιδοτούµενες δαπάνες.

- Διαφήμιση -

Για να γίνει πιο κατανοητό, ένα πρώτο παράδειγµα έρχεται από τη Γαλλία όπου έχει προκηρυχθεί στα πλαίσια του Ταµείου Ανάπτυξης (Ρελάνς Φρανς) ένα µέτρο επιδότησης αγροτικού µηχανολογικού εξοπλισµού µε στόχο τη µείωση των εισροών στο χωράφι. Σε αυτό επιδοτούνται µόνο ψεκαστικά µηχανήµατα ακριβείας, σπαρτικές προς αντικατάσταση των παλαιών µηχανηµάτων και λιπασµατοδιανοµείς ακριβείας…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.