Επιχειρήσεις – Νέα εργαλεία για χρήμα στην αγορά επιστρατεύει η κυβέρνηση

94
νέα μέτρα μεταλλάξεις click away Νέα εργαλεία
- Διαφήμιση -

Νέα εργαλεία για συνεχίσει να ρίχνει χρήμα στην αγορά επιστρατεύει η κυβέρνηση, αντλώντας ξανά νέα κεφάλαια από τις αγορές.

Σήμερα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο, λήξεως 2031, που εκδίδει η Ελλάδα. Υπό άλλες συνθήκες και με κρίση στην Ιταλία, οι αγορές θα «χόρευαν» την Ελλάδα, αλλά σήμερα η χώρα έχει την πολυτέλεια να μην αντλήσει παραπάνω από 2 ή 2,5 δισ. ευρώ, αν δεν βρει πολύ χαμηλό επιτόκιο (κάτω και από 0,8% το χρόνο) ή ποιοτικούς ξένους επενδυτές να την εμπιστευτούν (πχ ασφαλιστικά ταμεία, οίκοι διαχείρισης κεφαλαίων κλπ).

- Διαφήμιση -

Όχι τυχαία ίσως, από σήμερα ξεκινά και η διανομή 1,5 δισ. στους πρώτους 50.000 από τους συνολικά 361.888 δικαιούχους της Επιστρεπτέας 5. Ήδη έχουν υποβάλει Αίτηση Χρηματοδότησης στο MyBusinessSupport 211.000 δικαιούχοι που πέρασαν την α΄φάση. Μέχρι 2/2 πρέπει να έχουν υποβάλει όλοι αίτηση, ώστε μέσα σε μία εβδομάδα μέχρι την άλλη Τετάρτη ή Πέμπτη να έχουν ξοφληθεί πλήρως όλοι οι δικαιούχοι.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση νομοσχέδιο, με το οποίο ενισχύει με νέα μέσα τις πληρωμές κρατικών ενισχύσεων σε επιχειρήσεις και αυταπασχολουμένους.

Οι κυριότερες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

Επιδότηση παγίων δαπανών: Με στόχο την περαιτέρω στήριξη και προστασία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, θεσπίζεται το προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή της επιδότησης παγίων δαπανών.

Η ενίσχυση χορηγείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία C(2020) 1863 της 19ης Μαρτίου 2020 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19», και ειδικότερα το τμήμα 3.12 αυτής, και κατόπιν έγκρισης σχετικού καθεστώτος ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ενίσχυση είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Η μορφή της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι, το μέσο, το ύψος, η μεθοδολογία προσδιορισμού και η ένταση της ενίσχυσης, ο προσδιορισμός των επιλέξιμων παγίων δαπανών, η επιλέξιμη περίοδος πραγματοποίησης των μη καλυπτόμενων…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.