Συνέντευξη του Σερραίου Αντώνη Ματάκου σε κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό

958
Αντώνης Ματάκος
- Διαφήμιση -

Ο Σερραίος Αντώνης Ματάκος είναι διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Aalto στο Espoo της Φινλανδίας.

Γιος της Εύας και του Δημήτρη, γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Τελείωσε το 5ο Λύκειο Σερρών, και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο οποίο σπούδασε Πληροφορική. Εκεί έκανε και το μεταπτυχιακό του πάνω στην εξόρυξη δεδομένων (Data Mining).

- Διαφήμιση -

Ο Αντώνης παραχώρησε πρόσφατα μία συνέντευξη, σε ένα κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό, παγκοσμίως γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους, σχετικά με μια δημοσίευση που έκανε στο πλαίσιο της διδακτορικής του έρευνας. Το θέμα της δημοσίευσης είναι ένα διαφορετικό όραμα για το πως θα μπορούσαν να λειτουργούν οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ο Αντώνης και η ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο που αυξάνει την πολυμορφία και την ποικιλομορφία της έκθεσης σε απόψεις στα κοινωνικά δίκτυα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το περιεχόμενο κοινοποιείται ευρέως.

Κάποιες πληροφορίες σχετικές με τον οργανισμό που εκδίδει το συγκεκριμένο περιοδικό:

Το Institute of Electrical and Electronics Engineers είναι ένας επαγγελματικός οργανισμός με τα κεντρικά του γραφεία να βρίσκονται στην Νέα Υόρκη. Βασικοί σκοποί του Ινστιτούτου αποτελούν η εκπαιδευτική προώθηση και η τεχνική εξέλιξη της ηλεκτρικής και ηλεκτρολογικής μηχανικής, των τηλεπικοινωνιών, της επιστήμης των υπολογιστών και των ενοποιημένων προτύπων.

Ο οργανισμός είναι γνωστός με το όνομα ΙΕΕΕ. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στον οργανισμό είναι κυρίως μηχανικοί καθώς και επιστήμονες/ακαδημαϊκοί. Υπάρχουν περίπου 430.000 εγγεγραμένα μέλη σε περίπου 160 χώρες, με τους μισούς να βρίσκονται στις Η.Π.Α.

Ο οργανισμός παράγει λίγο παραπάνω από το 30% των δημοσιεύσεων στους τομείς των ηλεκτρολόγων/ηλεκτρονικών μηχανικών και επιστήμης υπολογιστών σε περισσότερες από 100 επιστημονικές εφημερίδες. Το IEEE Spectrum είναι το επίσημο περιοδικό που εκδίδεται από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Ως ένα γενικό περιοδικό, τα άρθρα προσπαθούν να είναι προσβάσιμα σε μη ειδικούς, αν και το υπόβαθρο είναι καθαρά τεχνικό. Δώδεκα τεύχη δημοσιεύονται ετησίως και το IEEE Spectrum κυκλοφορεί σε περισσότερους από 380.000 μηχανικούς παγκοσμίως, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία επιστημονικά και μηχανικά περιοδικά.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη δημοσίευση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.