Επιστολή ΕΒΕΣ για νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Ασφαλιστές και Επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

υπηρεσίες Επιστολή ΕΒΕΣ Προμαχώνα
- Διαφήμιση -

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον  Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας με θέμα:

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5

- Διαφήμιση -

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμες/οι,
Η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ολοκληρώθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021. Η προθεσμία που δόθηκε και η ολιγοήμερη παράταση αυτής δεν επαρκούσαν για τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων από πολλές επιχειρήσεις. Μάλιστα, μεγάλο πρόβλημα αποτέλεσε ο υπολογισμός του κύκλου εργασιών για το έτος 2020, που ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί για πολλές από αυτές.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν ήταν οι ασφαλιστές, πράκτορες και μεσίτες ασφαλειών. Ο κλάδος της ασφάλισης έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού και αποκλείεται από την πλειονότητα των μέτρων στήριξης που λαμβάνονται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί στις επιχειρήσεις αυτές «ανάσα» ρευστότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η επαγγελματική τους βιωσιμότητα.

Για το λόγο αυτό ζητάμε όπως δοθεί εκ νέου προθεσμία έως τις 31.01.2021 για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή τόσο από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όσο και από όλες τις επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν, λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών, να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.