Άλλα εννέα κράτη μαζί με την Ελλάδα εορτάζουν φέτος τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής τους

111
200 χρόνια
- Διαφήμιση -

Φέτος η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Γνωρίζατε όμως ότι κι άλλα 9 κράτη γιορτάζουν φέτος ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα, δηλαδή 200 χρόνια ανεξαρτησίας;

Η διαφορά είναι πως ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Ισπανούς, όχι απο τους Τούρκους όπως εμείς! (Οι οποίοι Ισπανοί έμειναν εκεί περίπου όσο που έμειναν εδώ οι Τούρκοι)
Αναφερόμαστε σε κράτη της ηπείρου Αμερικής: το Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον Παναμά, τη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Βενεζουέλα.

- Διαφήμιση -

Γενικά το consept με την κεντρική και νότια Αμερική είναι πως από το 1500 περίπου  μέχρι το 1800 περίπου, ήταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ κομμάτι της αυτοκρατορίας των Ισπανών, με εξαίρεση την Βραζιλία που ανήκε στην αυτοκρατορία της Πορτογαλίας (και κάποια άλλα μέρη που ήταν του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, και άλλων ευρωπαϊκών λαών).

Έχετε ακούσει για τους πολιτισμούς των Ίνκας και των Αζτέκων που για κάποιο λόγο έχει εντυπωθεί στη συνείδησή μας ότι “εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς”; Κι όμως, δεν εξαφανίστηκαν καθόλου μυστηριωδώς. Υπάρχουν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ κι υπήρχαν σίγουρα όταν έφτασαν στην ήπειρο της Αμερικής οι Ισπανοί κι οι Πορτογάλοι!
Οι πολιτισμοί τους άνθιζαν επί αιώνες κι ήρθαν στο τέλος τους με την άφιξη των Ευρωπαίων κατακτητών, που εκτός από νέες και θανατηφόρες για τους ιθαγενείς ασθένειες, έφεραν και όπλα προηγμένης τεχνολογίας για την εποχή που καθιστούσαν πανεύκολο το να τους υποδουλώσουν.

Οι Μάγιας, ο ένας από τους πιο 3 σπουδαίους αρχαίους πολιτισμούς της Αμερικής επίσης υπήρχαν και υπάρχουν! Απλώς για λόγο που δε γνωρίζουμε είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσά τους κι είχαν διασκορπιστεί χρόνια πριν έρθουν οι Ευρωπαίοι!

Η παγωμένη ήπειρος Ανταρκτική που βρίσκεται στον νότιο πόλο της γης, λέγεται πως πρωτοπατήθηκε από άνθρωπο το 1821 – από τον John Davies, έναν Αμερικανό κυνηγό φαλαινών! Βέβαια υπάρχει αμφιβολία σχετικά με αυτό και η πρώτη ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ απόβαση είναι αυτή 2 Νορβηγών κι ενός Νεοζηλανδού το 1895!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.