Γέφυρα 2: Πότε αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις

Περιορισμοί για Όμικρον: Στοχευμένα μέτρα serrespost Γέφυρα 2 μέτρα απαλλαγή
- Διαφήμιση -

Την Παρασκευή αναμένεται η ελληνική πλευρά να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς (η οποία διεξάγεται σε τεχνικό επίπεδο στο πλαίσιο της 9ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης), την πρόταση για το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρηματικών δανείων, «Γέφυρα 2». Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση, το ζήτημα θα τεθεί από τους αρμόδιους υπουργούς στους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την επόμενη εβδομάδα.

Όπως σημείωναν αρμόδιες πηγές, εφόσον οι θεσμοί ανάψουν το «πράσινο φως» τότε θα ακολουθήσει μια περίοδος διαβουλεύσεων για τις λεπτομέρειες του προγράμματος προκειμένου να πάρει την τελική του μορφή.

- Διαφήμιση -

Στόχος της Αθήνας είναι το «Γέφυρα 2» να λειτουργήσει κατά τα πρότυπα του υφιστάμενου προγράμματος «Γέφυρα» το οποίο αφορά τα στεγαστικά δάνεια με υποθήκη την α΄κατοικία. Αυτή τη φορά όμως θα στοχεύει στα επιχειρηματικά δάνεια.

Το πρόγραμμα προτείνεται να έχει διάρκεια επιδότησης 9 μήνες, η οποία θα ξεκινά από το 90% για τα ενήμερα δάνεια και θα βαίνει μειούμενη ανά τρίμηνο, όπως και για τα «πράσινα» στεγαστικά δάνεια του…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.