Γεωτεχνική έρευνα για την ανέγερση του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού των Σερρών – Βίντεο

524
νέο Πυροσβεστικό Σταθμό
- Διαφήμιση -

Πρόκειται για κτίριο συνολικού εμβαδού 1.274,5 τ.μ., το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και θα στεγάσει το νέο Πυροσβεστικό Σταθμό των Σερρών.

Με απόφαση του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή δεσμεύτηκαν 4.000.000 εκ. ευρώ για την κατασκευή του νέου κτιρίου από πιστώσεις του ΠΔΕ 2021 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και φορέα υλοποίησης τον εποπτευόμενο φορέα του ΚΤΥΠ Α.Ε. που συνέταξε όλες τις χρονοβόρες και πολυέξοδες μελέτες για να μπορεί να ενταχθεί αυτό το έργο .

- Διαφήμιση -

Για την ολοκλήρωση των μελετών ανέγερσης του νέου κτιρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη Γεωτεχνική έρευνα – μελέτη, που προβλέπεται για κτίρια μεγάλης σπουδαιότητας και κοινωνικών συναθροίσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος – Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή,  σήμερα ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες μελέτες ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία υλοποίησης του έργου, επί της οδού Ολυμπίου στις Σέρρες, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί εξοπλισμένο και έτοιμο προς χρήση στις αρχές του 2022.

Το σημερινό κτίριο θα επανέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας του καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, δήλωσε ο κ.Χατζόπουλος.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης τόνισε πως το σημερινό κτίριο δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας καθώς, έγινε περίπου 60 χρόνια πριν, οπότε υπήρχε μεγάλη ανάγκη για μετεγκατάσταση καθώς είναι ανεπαρκές και δεν πληροί ούτε όρους υγιεινής ούτε στεγαστικές ανάγκες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.