Ανακοινώθηκε επανεκκίνηση λιανεμπορίου και άλλων κλάδων από Δευτέρα

222
νέο ωράριο καταστήματα επαναλειτουργία του εμπορίου
- Διαφήμιση -

Την επαναλειτουργία του εμπορίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σκορπίζοντας χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξίας στον εμπορικό κόσμο.

Η λειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου με προτεινόμενο ωράριο 7:00 με 20:00, θα γίνει με βασικό περιορισμό τα 4 άτομα ανά 100 τμ., ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει sms στο 13033 με κωδικό 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα), το οποίο θα έχει διάρκεια δυο ωρών.

- Διαφήμιση -

Νωρίτερα, το πράσινο φως για να ανοίξουν παντού τα καταστήματα με τη μέθοδο του ραντεβού μέσα στο κατάστημα (click in shop) και του click away, αλλά μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές είχαν δώσει οι λοιμωξιολόγοι.
Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιλαμβάνονται η Δυτική Αττική, η Ροδόπη, η Βοιωτία και όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Παράλληλα θα επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης νυχιών, κέντρα διαιτολογίας, ΚΤΕΟ, με προκαθορισμένα ραντεβού και τις προβλεπόμενες αποστάσεις. 

Ανακοινώθηκε προαιρετική λειτουργία όλων των παραπάνω επαγγελμάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι εκκλησίες θα πραγματοποιούν τη θεία λειτουργία με πιστούς, αλλά μόνο για 1 άτομο ανά 25τ.μ., από τις 24 Ιανουαρίου.

Δείτε εδώ πώς θα γίνει η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και τις επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.