Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στις πληγείσες περιοχές των Σερρών

149
πληγείσες περιοχές
- Διαφήμιση -

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης στις πληγείσες περιοχές, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις των προηγουμένων ημερών, για δεύτερη φορά.
Επικοινώνησε εκ νέου με τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ για γρήγορες διαδικασίες εκτιμήσεις /αποζημιώσεις και δίκαιη αντιμετώπιση των πληγέντων ( αγροτική παραγωγή, εγκαταστάσεις, θερμοκήπια, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, έργα υποδομής κλπ ) μετά και την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την αποκατάσταση των ζημιών σύμφωνα και με τα τεχνικά δελτία που έστειλαν οι Δήμοι.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κ.Λεονταρίδης επισημαίνει:
Λόγω της αυξημένης ποσότητος νερού που κατεβάζει από την Βουλγαρία ο Στρυμώνας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, προβληματίζει η άνοδος της στάθμης του νερού για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

- Διαφήμιση -

Χαρακτηριστικό είναι ότι η γέφυρα του Στρυμώνα, που ενώνει τα χωριά της Σιντικής με τα χωριά της Ηράκλειας μετά την Βυρώνεια όπου το ύψος του νερού γλείφει σχεδόν το κάτω μέρος μιας γέφυρας κατασκευής στα μέσα του προηγούμενου αιώνα με άλλες τότε προδιαγραφές, διαστάσεων μονής κατεύθυνσης, δείχνει την αναγκαιότητα κατασκευής νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και εκσυγχρονισμού των παλαιών. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή απαιτούν πλέον διαφορετικό τρόπο σκέψης για την προτεραιότητα κατασκευής των δημοσίων έργων.

Ο Στρυμώνας, οι παραπόταμοι και η λίμνη Κερκίνη αποτελούν «ευλογία» για τον κάμπο των Σερρών αλλά με την προϋπόθεση ότι το πέρασμα του θα είναι αβλαβές, και αυτό απαιτεί κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα, ειδάλλως τα πλημμυρικά φαινόμενα θα έχουν ως συνέπεια μεγάλες καταστροφές.
Το επόμενο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσουν τη δυνατότητα να θωρακίσουμε το Ν. Σερρών με τα κατάλληλα έργα προστασίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.