Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Το πρόβλημα που μπορεί να φέρει ολιγοήμερη παράταση

162
εφοριακός Φόροι Ιανουαρίου kverros.gr Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5
- Διαφήμιση -

Με την προθεσμία ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 να λήγει αύριο, τα λογιστήρια πολλών επιχειρήσεων βρίσκονται σε κατάσταση πανικού προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία του τζίρου τους για τον περασμένο Δεκέμβριο -έναν δύσκολο μήνα λόγω των εκκαθαρίσεων, αλλά και των τιμολογίων που καταχωρούνται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020:

- Διαφήμιση -

  • τον κύκλο εργασιών για κάθε μήνα (επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ), ενώ

οι επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ:

  • τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά κάθε μήνα,
  • το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019
  • το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019

Αυτά στα χαρτιά, γιατί στην πράξη έχει ανακύψει ένα σημαντικό πρόβλημα, που το αποτυπώνει ανάγλυφα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία.

Το ΟΕΕ ζητεί να δοθεί παράταση
Όπως εξηγεί, «η τρέχουσα προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα, κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδώσουν τιμολόγια για τον Δεκέμβριο. Η παράταση, λοιπόν, ζητείται, με δεδομένο τον αυξημένο φόρτο εργασίας των λογιστών – φοροτεχνικών και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους για να…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.