Έχασαν συνδεδεμένη βρέθηκαν και να χρωστούν 2.000 αγρότες… και Σερραίοι

141
Σχέδια Βελτίωσης ΟΠΕΚΕΠΕ τρακτέρ Agrotica Παράταση θεσμικό πλαίσιο δάσωση
- Διαφήμιση -

Η περίπτωση 2.000 παραγωγών από τη Μακεδονία που έχουν βρεθεί να «χρωστάνε» στον ΟΠΕΚΕΠΕ «αχρεωστήτως καταβληθέντα» ποσά από 30.000 έως 70.000 ευρώ αφού απ’ ό,τι φαίνεται οι εκτάσεις που νοίκιαζαν δεν έχουν τακτοποιημένο κληρονομικό υπόβαθρο, αναστατώνει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Αγροτικοί σύλλογοι από τις Σέρρες, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, καταγγέλλουν ότι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ που τους ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, έχουν εγκλωβίσει 2.000 αγρότες στις περιοχές αυτές σε μια κατάσταση που τους φέρνει αντιμέτωπους με την οικονομική κατάρρευση. Έχασαν τις συνδεδεμένες του 2019, πήραν μόνο το 70% του τσεκ του 2020, κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους και βρέθηκαν να χρωστούν ποσά στον ΟΠΕΚΕΠΕ που υπερβαίνουν τις ενισχύσεις που έλαβαν.

- Διαφήμιση -

Όπως εξηγεί στο Agronews ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, μια ανώνυμη καταγγελία έστρεψε το ενδιαφέρον του ελεγκτικού μηχανισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ στις παραπάνω περιοχές, που με αφορμή το «σκάνδαλο» των βοσκοτόπων, η περίπτωση των 2.000 αγροτών, πήρε δυσανάλογες εκτάσεις. Συγκεκριμένα, παραγωγοί βρίσκονται υπόλογοι στον οργανισμό πληρωμών, αφού οι εκτάσεις που νοίκιαζαν από συγχωριανούς τους για να τις καλλιεργήσουν κρίθηκαν μη επιλέξιμες για ενισχύσεις που είχαν ήδη λάβει. Αυτό επειδή οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ξεκαθαρίσει το κληρονομικό καθεστώς με…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.