Παραμένει εθελοντικά η “μοναδική” αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Σερρών

1315
αναισθησιολόγος
- Διαφήμιση -

Όπως πρώτο ανακοίνωσε χθες το serrespost.gr, την παραίτηση του κατέθεσε ο Αναισθησιολόγος Ιωάννης Χαλάς στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με την κλινική να μένει με μια μόνο Αναισθησιολόγο της οποίας η θητεία λήγει τη Δευτέρα…

Η απήχηση που είχε στην κοινωνία, το κατά τα άλλα αναμενόμενο γεγονός, ήταν σημαντική και η ανησυχία που προκλήθηκε μεγάλη, καθώς νοσοκομείο χωρίς αναισθησιολόγο σημαίνει νοσοκομείο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει χειρουργεία. Νοσοκομείο που δεν μπορεί να περιθάλψει ασθενείς από τροχαία, επίτοκες κλπ.

- Διαφήμιση -

Για να μην αναφέρουμε ότι εν μέσω πανδημίας και εν αναμονή του τρίτου κύματος, η ειδικότητα του Αναισθησιολόγου καθίσταται υπερ-πολύτιμη (διασωληνώσεις κλπ).

Τα αντανακλαστικά της Διοίκησης…
Θα προκηρύξει (κατά πάσα πιθανότητα 4) μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων (άγνωστο αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και πότε θα καλυφθούν οι θέσεις) καθώς η όλη διαδικασία εξαρτάται από την Δ’ Υγειονομική Περιφέρεια και από το Υπουργείο Υγείας.

Τα αντανακλαστικά της μοναδικής Ιατρού – Αναισθησιολόγου
Με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η μοναδική αναισθησιολόγος που πλέον υπηρετεί στο Νοσοκομείο Σερρών Ελίνα Τερλεμέ, η θητεία της οποίας λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πως ζήτησε παράταση της θητείας της και προτίθεται να συνεχίσει τη μάχη μόνη της, τιμώντας τον όρκο της και αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και αυτοί οι γιατροί:

Μόλις υπέβαλα αίτημα παράτασης της θητείας μου ως επικουρικός ιατρός Αναισθησιολόγος στο Γ.Ν Σερρών, το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό. Ορισμένοι θα ήθελαν ενδεχομένως να εγκαταλείψω και εγώ τη μάχη! Δεσμεύομαι να παραμείνω στις επάλξεις και να παλέψω μέχρι τέλους. Άλλωστε ο όρκος και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να πράξω κάτι διαφορετικό, ιδιαιτέρως τώρα που το νοσοκομείο Σερρών διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους κρίσης λόγω της πανδημίας.
Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για τα δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα συμπαράστασης και αγάπης! Θα παραμείνω δίπλα σας προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορώ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.