Σέρρες – Επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές (βίντεο)

310
Στεφάνου απεργία Μαθητές
- Διαφήμιση -

Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων επέστρεψαν  στις τάξεις τους μετά από δύο μήνες. Με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Όπως είναι λογικό, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο συνοδεύεται από τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό. Αυτά είναι, εν πολλοίς, τα μέτρα εκείνα που ίσχυσαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

- Διαφήμιση -

Έτσι, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.
Επίσης, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών Πασχάλη Στεφάνου, ο οποίος μίλησε στο serrespost.gr.

Ο κ.Στεφάνου ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε συνεργασία με τους Δήμους θα πραγματοποιηθούν εθελοντικά rapid tests στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στα σχολεία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.