Μέγιστο πριμ 1ης εγκατάστασης 100.000 ευρώ γράφει ο πίνακας κοινοτικών ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ

317
μέγιστο πριμ
- Διαφήμιση -

Την αύξηση του µέγιστου πριµ πρώτης εγκατάστασης για νεαρούς και νεοεισερχόµενους αγρότες στα 100.000 ευρώ περιλαµβάνει ο νέος πίνακας ενισχύσεων για τα προγράµµατα αγροτικής ανάπτυξης της καινούργιας περιόδου. Από την άλλη, στα 60 ευρώ το στρέµµα για τις αροτραίες καλλιέργειες και στα 90 ευρώ για τις ειδικές πολυετείς παραµένει το µέγιστο του πριµ που µπορεί να δοθεί από τις εθνικές αρχές όσον αφορά τα αγροπεριβαλλοντικά µέτρα (Απονιτροποίηση, Κοµφούζιο κ.α) και τα βιολογικά.

Όσον αφορά τα ποσά που µπορούν να δοθούν για τις σπάνιες φυλές, αυτά, δύναται να φτάσουν τα 200 ευρώ ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ). Σηµειώνεται εδώ πως ο σχετικός κανονισµός αναφέρει ότι «Τα ποσά αυτά µπορούν να προσαυξηθούν σε δεόντως τεκµηριωµένες περιπτώσεις, λαµβανόµενων υπόψη ειδικών συνθηκών που πρέπει να αιτιολογούνται στα προγράµµατα αγροτικής ανάπτυξης». ∆ηλαδή µπορούν οι ελληνικές αρχές να προβλέψουν µεγαλύτερα ποσά ανά στρέµµα ή ΜΖΚ για ορισµένες παρεµβάσεις εφόσον το δικαιολογήσουν επαρκώς στο στρατηγικό τους σχεδιασµό.

- Διαφήμιση -

Κάτι τέτοιο έγινε για το πρόγραµµα των Σπάνιων Φυλών όπου η ενίσχυση έφτασε τα 350 ευρώ στην περίπτωση των ιπποειδών, την τρέχουσα προγραµµατική περίοδο. Ωστόσο, ιδιαίτερα στην πρόσκληση των Βιολογικών, υπήρξε αναντιστοιχία µεταξύ του κόστους που καλούνται να επωµιστούν οι βιοκαλλιεργητές σε σχέση µε το ποσό της ενίσχυσης που τελικά προβλέφθηκε, λόγω των σχετικών κανόνων της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.