Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ: Η Τουρκία αποκλιμακώνει στην πράξη και κλιμακώνει στα λόγια – Βίντεο

- Διαφήμιση -

Για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία οφείλει να αποκαταστήσει τη διμερή εμπιστοσύνη: «Δυστυχώς, η τουρκική ρητορική δεν βοηθά στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης, αυτής της αναγκαίας προϋπόθεσης για συνεννόηση».

Ο βουλευτής, επιπλέον, υπογράμμισε πως ακούγοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ακάρ ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο, στη συνάντησή του με το Γερμανό υπουργό, «καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει Ακάρ εσωτερικού και Ακάρ εξωτερικού». Για την ελληνοϊσραηλινή εταιρική σχέση, δήλωσε ότι η Τουρκία ενοχλείται από την συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ που αυξάνει το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα.

- Διαφήμιση -

Σε ερώτημα για τις διαδηλώσεις της τουρκικής νεολαίας ενάντια στην παρέμβαση της Άγκυρας στην ανάδειξη πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Βοσπόρου, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι «οι αντιδράσεις ένα πράγμα δείχνουν: ότι αφυπνίζεται η κοσμική Τουρκία». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έχει να συμβεί τέτοια παρέμβαση σε πρυτανικές εκλογές από τη χούντα του Εβρέν το 1980.

Τέλος, δήλωσε ότι ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να εργαλειοποιεί την Αγία Σοφία, στην προσπάθειά του να καταστεί ηγέτης του σουνιτικού Ισλάμ.

«Στις Σέρρες είχαμε δύσκολες μέρες λόγω της βροχής»

Στην αρχή της συζήτησης, ο βουλευτής Σερρών αναφέρθηκε στις πλημμύρες στους δήμους Βισαλτίας, Εμμ. Παππά και Ν. Ζίχνης, που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πάνω από 1300 στρέμματα καλλιεργειών. Μάλιστα, είχε από νωρίς στείλει φωτογραφίες από τον πλημμυρισμένο κάμπο, από τα χωριά που επλήγησαν, καθώς και από το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας και τη μονάδα της «Φυτοενέργεια ΑΕ».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.