Άρθρο του Δημήτρη Σιάρκου για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

459
Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία
- Διαφήμιση -

Γράφει ο Δημήτρης Σιάρκος – ε.α. Αξιωματικός/Μηχανικός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά το 2020 η Άγκυρα με πολεμικά μέσα δικής της παραγωγής, πραγματοποίησε επιθέσεις από αέρος στα μέτωπα της Συρίας, Λιβύης και του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Αξιοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκευής της, τα φονικά Drone Anka-S και Bayraktar TB2, επέφερε αποτελεσματικά χτυπήματα πλήττοντας ακόμη και άρματα μάχης, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το δικό της έμψυχο δυναμικό.
Χαρακτηριστικά στη Λιβύη τα τουρκικά μη επανδρωμένα TB2 έπληξαν με επιτυχία ακόμη και ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες, που κάλυπταν θέσεις του Στρατάρχη Χάφταρ.
Η τουρκική αμυντική παραγωγή των μη επανδρωμένων κι άλλων κατασκευών εξελίσσεται ραγδαία, καθιστώντάς την αυτάρκη σε πολλά μέσα, σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία ομφαλοσκοπεί χάνοντας χρόνο και πολύτιμα κεφάλαια στις εισαγωγές.

- Διαφήμιση -

Αποκορύφωμα της τουρκικής παραγωγής είναι η μαζική παραλαβή του στρατού της, των 500 drones-καμικάζι Kargu-2, τα οποία διαθέτουν υψηλό επίπεδο “νοημοσύνης”, φέρουν εκρηκτικά, είναι εξοπλισμένα με LIDAR (σ.σ. σύστημα 3D σάρωσης με λέιζερ), δύνανται να εντοπίσουν τον στόχο από απόσταση 9,5 χλμ. και κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία αμυντικών συστημάτων STM.
Η ανταγωνιστική σχέση Ελλάδας -Τουρκίας στην κούρσα των εξοπλισμών εξ αιτίας της επιθετικότητας της Τουρκίας, μοιραία μας οδηγεί στην σύγκριση της αμυντικής παραγωγής των δύο χωρών, το αποτέλεσμα της οποία προκαλεί θλίψη στους Έλληνες!

Η συμφωνία της πατρίδας μας για την προμήθεια των υπερσύγχρονων UAVs Heron (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) από το Ισραήλ για περιφρούρηση του Αιγαίου, είναι προς την ορθή κατεύθυνση δεδομένου ότι χρονικά και οργανωτικά είναι αδύνατον να παράξει σήμερα κάτι αντίστοιχο η αμυντική μας
βιομηχανία.
Στην υπάρχουσα αρρωστημένη κατάσταση των αμυντικών δομών, υπεύθυνοι συνδιαμορφωτές λογίζονται η οικονομική κρίση, οι υπερβολικές απαιτήσεις των συνδικαλιστικών συντεχνιών, οι πρότερες διοικητικές ανικανότητες και η χαρακτηριστική αβελτηρία του ΣΥΡΙΖΑ !

Στις προηγμένες χώρες η αμυντική βιομηχανία είναι ο σκληρός πυρήνας της ανάπτυξης και της βιομηχανίας. Στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια η αμυντική βιομηχανία κι η ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας ουδόλως απασχόλησε σοβαρά τους κυβερνώντες.
Ευελπιστούμε ότι η παρούσα κυβέρνηση κατανοώντας την μέγιστη εθνικής σημασίας επανεκκίνηση, ανάπτυξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και εργοστασίων πολεμικής βιομηχανίας, θα προχωρήσει σύντομα σε διοικητική αναβάθμιση του τομέα, στην υλοποίηση των εξαγγελθέντων προγραμμάτων αναβάθμισης, οικονομικής στήριξης και εκσυχρονισμού αυτών.
Θέλοντας να αναδειχθεί το μέγεθος των ωφελημάτων από την παραγωγική ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας, παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από την κατασκευαστική αμυντική υπόσταση του Ισραήλ.
Μόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη συστημάτων λέιζερ υπάρχουν 5.000 επιχειρήσεις με περί τους 30.000 εργαζομένους! Αθροίζοντας όλους τους τομείς της άμυνας, γίνεται αντιληπτό ότι μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού του Ισραήλ ζει και δημιουργεί γύρω από την αμυντική βιομηχανία, με τεράστια κέρδη.
Το Ισραήλ λόγω της θέσης του, είναι υποχρεωμένο να κάνει μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες, όπως κι εμείς, αφού ο Θεός, η Ιστορία και η Γεωγραφία μας έστειλαν γείτονες προκλητικούς αλλόθρησκους, άρπαγες.
Το Ισραήλ, εν ολίγοις, μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα ξόδευε έτσι κι αλλιώς το επένδυσε στην εθνική έρευνα και παραγωγή στρατιωτικής τεχνολογίας. Χρηματοδότησε πολλές ισραηλινές ιδιωτικές εταιρίες δίνοντας τεράστια ώθηση και στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας στη βιομηχανία του,απορρόφησε στρατιές επιστημόνων αντί να αιμορραγεί σε χρήμα και μυαλά στο εξωτερικό.
Σημειωτέον, δε, πως το ίδιο μοντέλο έχουν ακολουθήσει με επιτυχία και σε άλλους, τομείς, όπως στη βιοτεχνολογία, τη γεωπονία, την πληροφορική, την τεχνολογία αφαλάτωσης κ.λπ.

Εν κατακλείδι το τεχνολογικό επίτευγμα των Ισραηλινών που κατάφεραν να είναι αυτάρκεις σε πολεμικό υλικό και μέσα, επιβάλλεται να υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση και να λειτουργήσει παραδειγματικά, προκειμένου η πατρίδα μας να πάψει να αιμορραγεί οικονομικά για την εισαγωγή εξοπλιστικού υλικού, απαραίτητου για την ασφάλεια της.
Δεδομένων των δηλώσεων, δεσμεύσεων και ενεργειών των σημερινών κυβερνώντων, οι οποίοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κομβικής σημασίας δυναμική επανεκκίνηση της πολεμικής βιομηχανίας, διαφαίνονται αισιόδοξες προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. για την ευημερία των Ελλήνων πολιτών μέσω του περιορισμού της ανεργίας.

Η δημιουργία Υπουργείου σύγχρονης αμυντικής τεχνολογίας υψηλών δυνατοτήτων, με ευρύ φάσμα παραγωγικών εργασιών, υπό την καθοδήγηση, επίβλεψη εξειδικευμένου επιστήμονα Υπουργού με την προσφορά σοβαρών οικονομικών κινήτρων, γίνεται πόλος έλξης για κορυφαίους ‘Ελληνες επιστήμονες που θα προάγουν την έρευνα στην αμυντική παραγωγή.
Η παρουσία αυτών θα προσδώσει κύρος, αξιοπιστία στο εγχείρημα και θα παραχθούν σύγχρονα αξιόπιστα ελληνικά αμυντικά μέσα και πολεμικό υλικό.
Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη προκλητικότητα της και επιθετική ρητορική γείτονος, τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει για την ασφάλεια της χώρας μας και τις αυξανόμενες απαιτήσεις του στρατεύματος, θεωρούμε άκρως επιβεβλημένη τη δημιουργία Υπουργείου Αμυντικής Παραγωγής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η υλοποίηση της πρότασης προσφέρει εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων στην πατρίδα, εξ αιτίας του περιορισμού εισαγωγών όπλων, μέσων, πολεμικών σκαφών, και διαφόρων αμυντικών συστημάτων, για τα οποία θα δαπανούνταν τεράστια χρηματικά ποσά.
Με την ενίσχυση του στρατεύματος μας σε υλικά και μέσα, εγχώριας παραγωγής πρωτίστως μεγεθύνεται η αποτρεπτική μας ισχύ και ατσαλώνεται η ασφάλεια μας, έναντι του εξ ανατολών εχθρού μας.
Μετά την ολοκλήρωση και μεγιστοποίηση των γραμμών παραγωγής, μπορούμε να καταστούμε αυτάρκεις σε όπλα, και πολεμικά μέσα και δυνητικά να γίνουμε χώρα εξαγωγής πολεμικού υλικού, με εισροή πολύτιμου συναλλάγματος!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.