Το Μουσείο της Ακρόπολης μπαίνει στη νέα, ψηφιακή εποχή του

Μουσείου της Ακρόπολης
- Διαφήμιση -

Πλήρως ανανεωμένη, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και ιδιαιτέρως χρηστική είναι πλέον η παγκόσμια ψηφιακή εικόνα του Μουσείου της Ακρόπολης μετά την ολοκλήρωση του φιλόδοξου προγράμματος «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης». Οι διαδικτυακοί επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν πλέον την δυνατότητα μιας πλήρους διαδικτυακής περιήγησης στους εντυπωσιακούς χώρους και στα πολύτιμα εκθέματα του κορυφαίου ελληνικού μουσείου οι πολύπλευρες πτυχές των οποίων αναδεικνύονται μέσα από νέες, εύχρηστες εφαρμογές,

Δυνατότητα πλήρους διαδικτυακής περιήγησης στους εντυπωσιακούς χώρους και στα πολύτιμα εκθέματα του κορυφαίου ελληνικού μουσείου.

- Διαφήμιση -

Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται η παροχή ελεύθερης, χωρίς περιορισμούς η λειτουργία ενός αλληλεπιδραστικού χώρου ψηφιακών εκθεμάτων στο Μουσείο με την εκπόνηση ψηφιακών, ανοιχτών και επαναχρησιμοποιούμενων παραγωγών πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και τουριστικού περιεχομένου , η ελεύθερη πρόσβαση στις συλλογές και τα εκθέματα, στη γνώση και την πληροφορία, η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού για την ενίσχυση της ψυχαγωγίας και της βιωματικής εμπειρίας του φυσικού και διαδικτυακού επισκέπτη αλλά και η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της εμπειρίας του επισκέπτη.

Με βάση τους παραπάνω στόχους το Σύστημα Διαχείρισης Συλλογών του Μουσείου μεταπτώθηκαν 27.755 ψηφιακά αρχεία που συνδέονται με 10.557 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων το σύνολο αυτών που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς του χώρους, Συγκεκριμένα ψηφιοποιήθηκαν 496 χειρόγραφα ημερολόγια ανασκαφής, 110.000 φωτογραφίες, 18.410 δελτία καταγραφής και 7.500 δελτία συντήρησης κινητών.

Παράλληλα, φωτογραφήθηκαν, από όλες τις όψεις, 550 εκθέματα του Μουσείου τα οποία πλέον παρουσιάζονται στο φωτογραφικό του αρχείο μέσα από υψηλής ποιότητας έγχρωμες ψηφιακές φωτογραφίες. Μάλιστα, 60 από τα πλέον σημαντικά εκθέματα σαρώθηκαν με τη μέθοδο της ψηφιακής φωτογραμμετρίας η οποία συμβάλει καθοριστικά στην κατανόηση της πολυπλοκότητας ιδιαιτέρως των αρχαίων έργων.

Μέσα από τον νέο ιστοχώρο του Μουσείου Ακρόπολης οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να αντλήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του, την πρόσβαση σε αυτό, τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί αλλά και τις ειδικές δυνατότητες που παρέχει σε οικογένειες και σχολεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, η νέα ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τα παιδιά, το πρόγραμμα «Acropolis Museum Kids», το οποίο προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία που συνδυάζει την μάθηση με την ψυχαγωγία μέσα από μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο νέος ιστοχώρος διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά, προσφέρει πληροφορίες για την οργάνωση της επίσκεψης σε τέσσερις επιπλέον γλώσσες και εξασφαλίζει την πρόσβαση στους επισκέπτες με αχρωματοψία και είναι φιλικός σε άτομα με μειωμένη όραση. . Παράλληλα, προσαρμόζεται σε όλες τις συσκευές ενώ είναι συνδεδεμένος με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περιηγηθείτε τον νέο ψηφιακό κόσμο του Μουσείου της Ακρόπολης ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.