Άρθρο του Γεράσιμου Λάγιου: “Η πανδημία, η ψηφοθηρία και η κοροϊδία”

355
Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών ευχαριστήρια επιστολή Στην τελική θέσεις ιατρών δωρεά αναισθησιολόγοι του Δ.Σερρών ευθεία Καταγγελίες Νοσοκομείο Γενικού Νοσοκομείου Φυσιολατρικός Σύλλογος Σερρών Γεράσιμος Λάγιος Αραμπατζή Νοσοκομείο Σερρών νοσοκομείο Σερρών ωραρίου ενημέρωσης Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών
- Διαφήμιση -

Γράφει ο Γεράσιμος Λάγιος εκλεγμένος σε ΕΛΜΕ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών με το ΠΑΜΕ.

Για άλλη μια φορά παρατήρησα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνδικαλιστή να ευχαριστεί κυβερνητικό εκλεγμένο για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Έχουν εκφραστεί ευχαριστίες σε υπουργούς, βουλευτές, εκλεγμένους σε περιφέρεια και δήμους για την συμβολή τους σε αυτήν την κατάσταση.

Και αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο τους ευχαριστούν;

- Διαφήμιση -

Βάσει του αστικού Συντάγματος, για το οποίο οι παραπάνω διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, το δικαίωμα στην υγεία προστατεύεται από το Σύνταγμα ως ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα καθότι σχετίζεται με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Που σημαίνει ότι όλοι οι προαναφερθέντες (βουλευτές, υπουργοί κτλ.) έχουν ως υποχρέωσή τους, από τη θέση που έχουν εκλεγεί, να διασφαλίζουν το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία. Οπότε γιατί τους ευχαριστούνε; Επειδή έκαναν την υποχρέωσή τους; Με αυτό το σκεπτικό να ευχαριστούν συνεχώς τον υπάλληλο της καθαριότητας που τους μαζεύει τα σκουπίδια, τον εκπαιδευτικό που διδάσκει τα παιδιά τους, τον ντελιβερά που τους φέρνει την παραγγελία, τον πωλητή στο supermarket κοκ. Εκεί όμως, τίποτα. Που σημειωτέον, οι παραπάνω εργαζόμενοι την κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι όμως;

Επανερχόμαστε στο Σύνταγμα. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Δηλαδή το κράτος οφείλει να παίρνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να είναι υγιείς οι πολίτες του. Και πώς γίνεται αυτό; Με στελεχωμένα νοσοκομεία, με στελεχωμένη τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με πληθώρα κλινών ΜΕΘ, με επάρκεια για επαναλαμβανόμενα τεστ, με μέτρα προστασίας σε εργασιακούς χώρους.
Ποιοι είναι υπεύθυνοι για να παρθούν αυτά τα μέτρα; Οι κυβερνητικοί εκλεγμένοι. Έκαναν τη δουλειά τους; Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Η Π.Ε. Σερρών έχει όλο αυτό το διάστημα χιλιάδες κρούσματα, πάνω από 100 νεκρούς, και ακόμα είμαστε στο Δεκέμβρη.

Από την άνοιξη, με το πρώτο κύμα, πολλοί προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε το χειμώνα. Διεκδικήσαμε τη στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, των σχολείων, τη λήψη μέτρων προστασίας σε εργασιακούς χώρους. Δεν έγινε τίποτα. Όλοι μαζί οι κυβερνητικοί, βουλευτές, δήμαρχοι, συνδικαλιστές, μας κούναγαν το δάκτυλο και μίλαγαν για ατομική ευθύνη.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή κάνουν πως δεν ξέρουν τι συμβαίνει σε εργασιακούς χώρους.
Ακόμα και αυτή τη στιγμή αρνούνται να στηρίξουν τα αιτήματα των γιατρών του νοσοκομείου Σερρών. Αυτών που την άνοιξη υποκριτικά χειροκροτούσαν.

Και έχουν το θράσος μεταξύ τους να αλληλοσυγχαίρονται. Ως εδώ όμως. Η κοροϊδία τους δε θα περάσει. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται για ψίχουλα, που αναγκάζονται να πάνε στη δουλειά χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, που εξωθούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους για μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και τεστ, δε μασάνε κουτόχορτο. Όλοι αυτοί που αρρώστησαν και όταν έπαιρναν τηλέφωνο σε δομές υγείας τους έλεγαν μείνετε σπίτι δεν ανέχονται την κοροϊδία.

Καταλαβαίνουν πως και η υγεία σε αυτό το σάπιο σύστημα κερδίζεται με αγώνες. Και μπροστά μας ξημερώνουν μεγάλοι αγώνες!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.