«Πυροδοτώντας» την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

84
Καινοτομία
- Διαφήμιση -

Οι επιχειρηματικές ιδέες βρίσκονται «πίσω» από κάθε startup και καινοτόμα διαδικασία, αποτελώντας εκείνο το σπίρτο που «πυροδοτεί» τα πρώτα βήματα, διαμορφώνοντας και φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά το μέλλον. Ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία έχει αποκτήσει και μια μεγάλη εταιρεία τροφίμων, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο λόγος για την Nestlé Eλλάς και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας Ignite Ideas. Αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με τη δραστηριότητά του ομίλου, γύρω, δηλαδή, από τη βιομηχανία των τροφίμων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Διαφήμιση -

Επί της ουσίας, αποτελεί μία διαδικασία επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών που έχει διττό σκοπό: την ενδυνάμωση νέων επιχειρηματιών ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρίας (από όλα τα τμήματα και βάσει της ειδικότητας τους) που, ως μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχουν επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες προκειμένου αυτές να πετύχουν τους στόχους τους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.