Σταϊκούρας στη Βουλή: Οι 4 μεταρρυθμίσεις υψηλής προτεραιότητας

74
Σεπτέμβριο
- Διαφήμιση -

Στις 4 πτυχές του νέου μεταρρυθμιστικού σχεδίου που στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ταχεία ανάταξη, αρχικά, και βιώσιμη ανάπτυξη, μεταγενέστερα, της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι 4 πτυχές, όπως τις ανέλυσε ο υπουργός είναι:

- Διαφήμιση -

1η Πτυχή:
Για πρώτη φορά, αντιμετωπίζεται, ολιστικά και συστηματικά, το ζήτημα του λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών, εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο, ενδυναμώνεται ο επιχειρησιακός συντονισμός των υπηρεσιών, ενισχύονται οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, και εισάγεται μια δέσμη νέων μέτρων και αυστηρών κυρώσεων.

2η Πτυχή:
Παρέχονται κίνητρα για την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογούμενων στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε με την ψήφιση του Νόμου 4646/2019, πριν από περίπου ένα έτος. Νόμος που εισήγαγε τον θεσμό του “διαμένοντος μη κατοίκου” (Non-Dom), με στόχο την προσέλκυση αλλοδαπών φορολογικών κατοίκων οι οποίοι πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, επωφελούμενοι από εναλλακτικό καθεστώς φορολόγησης του παγκόσμιου εισοδήματός τους. Ολοκληρώθηκε, μέσα στην πανδημία, η αποδοχή 20 αιτήσεων με τα πρόσθετα μέλη. Με όλα τα μέλη της οικογένειας οι αιτήσεις φθάνουν τις 27. Το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε περίπου 2 εκατ. ευρώ από τις επενδύσεις που αυτοί πραγματοποίησαν στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.