Tηλεδιάσκεψη των Προέδρων της Εστίασης με τον Γραμματέα των Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. Άκη Μπάφα,

Προέδρων Εστίασης
- Διαφήμιση -

Με τον Γραμματέα των Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. Άκη Μπάφα ήρθαν σε διάλογο εχθές το απόγευμα , (26/11/2020) μέσω τηλεδιάσκεψης, οι Πρόεδροι των συλλόγων της Εστίασης μέσα σε πνεύμα κατανόησης και καλής συνεργασίας.

Ζητούμενο μέσω της τηλεδιάσκεψης ήταν η κατάθεση προτάσεων και αντιπροτάσεων, μέσω ενός γόνιμου διαλόγου, και η διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλαισίου στήριξης των πληγεισών από την πανδημία και το lockdown επιχειρήσεων της εστίασης, που έρχονται σήμερα αντιμέτωπες με ολική σχεδόν κατάρρευση.

- Διαφήμιση -

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση αποτελεί έναν από τους κλάδους που έχει δεχτεί ίσως από τα ισχυρότερα χτυπήματα με πρόβλεψη των επαγγελματιών για επερχόμενα λουκέτα σε 1 στις 2 επιχειρήσεις. Η Πανελλήνια Ένωση Εστιατόρων έχει ήδη διαμορφώσει το πλαίσιο των διεκδικήσεών της, όσον αφορά στη λήψη στήριξης μέτρων οικονομικής ενίσχυσης, μέσω σχετικής επιστολής που απεστάλη στον πρωθυπουργό διεκδικώντας τα εξής:

Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου με μη επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους κατ’ ελάχιστον του ποσού των 5.000 ευρώ.

Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη-εργαζομένου) για το επόμενο 6μηνο.

Μείωση για το 6μηνο Οκτώβριος 2020 – Μάρτιος 2021 κατά 40% του ενοικίου.

Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στις 30/4/21.

Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη (τέλος κατάληψης πεζοδρομίου, πλατειών και Δημοτικού Τέλους 0,5% & 5%) για το επόμενο 6μηνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.