Μήνυμα Σ.Πάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

230
Παγκόσμια Ημέρα
Εγκλωβισμός και καταπίεση αλλά και όνειρο για διαφυγή και ελευθερία. Η ανάγκη της γυναίκας να υπερβεί τα δεσμά της ζωής της και να πορευτεί προς το όνειρο της.
- Διαφήμιση -

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μας βρίσκει σε συνθήκες εγκλεισμού και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε αυτήν τη συγκυρία, είναι σημαντικό να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά οι φωνές που καταδικάζουν την έμφυλη βία, οι φωνές που μάχονται για την εξάλειψη του φαινομένου των έμφυλων διακρίσεων. Η βία κατά των γυναικών, συνέπεια της έμφυλης ανισότητας, αποτελεί παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο ανεξαρτήτως οικονομικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού επιπέδου ή εθνικότητας.

Έχοντας στο νου κάθε γυναίκα που βιώνει κακοποίηση, ιδίως σήμερα όπου ο υποχρεωτικός εγκλεισμός καθιστά συχνά ακόμα δυσκολότερη για εκείνη την απόφαση να αποδράσει από τη βία, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Σερρών, σας παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Επιζώσα… στο φακό»

- Διαφήμιση -

17 φωτογραφίες, 6 ερασιτέχνες φωτογράφοι, μιλούν μέσα από τις εικόνες τους για το φαινόμενο της έμφυλης βίας, προσεγγίζουν τη γυναίκα επιζώσα έμφυλης βίας και παροτρύνουν προς την ελευθερία της, προς μια ζωή χωρίς κακοποίηση.

Η ταυτότητα της επιζώσας έμφυλης βίας αναφέρεται στην αντίστοιχη οπτική για τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση, με έμφαση στις δυνατότητές τους, καθώς μέσα σε ένα βίαιο και επικίνδυνο για αυτές περιβάλλον αναπτύσσουν τεχνικές επιβίωσης προστατεύοντας τις ίδιες και τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους. Δεν είναι παθητικές αποδέκτριες της βίας αλλά ενεργά άτομα που συνυπολογίζουν τις συνθήκες (κοινωνικές, οικονομικές, προσωπικές..).

Επιζώσα… στο φακό

Παγκόσμια Ημέρα
Εγκλωβισμός και καταπίεση αλλά και όνειρο για διαφυγή και ελευθερία. Η ανάγκη της γυναίκας να υπερβεί τα δεσμά της ζωής της και να πορευτεί προς το όνειρο της.
Ανάγκη για απόδραση. Πέρα από το συρματόπλεγμα, που την εγκλωβίζει, υπάρχει το ταξίδι, η ελπίδα. Μια δύναμη την τραβάει πίσω αλλά η ίδια έχει τη δύναμη να αντισταθεί
Ένα βήμα προς το φως. Το φως απλώνεται μπροστά της, το βλέπει και το ακολουθεί. Το σχοινί την κρατάει πίσω, μπορεί όμως να κόψει την άκρη του και να ακολουθήσει το δρόμο της.
Οι δυνατότητες της γυναίκας για ανέλιξη. Ο άντρας της μπαίνει ως εμπόδιο, καταδικάζοντας την στη σκιά του. Παραμερίζοντας τα εμπόδια πλησιάζει τους στόχους της.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.