Δ.Ηράκλειας: Εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού πεδίου Λιθότοπου-Ηράκλειας

80
σύγκληση οικονομικής επιτροπής
- Διαφήμιση -

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηράκλειας:

Υπογράφηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) και τον Δήμαρχο Ηράκλειας, σύμβαση μίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του γεωθερμικού δυναμικού του πεδίου τοπικού ενδιαφέροντος Λιθότοπου – Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

- Διαφήμιση -

Η σύμβαση αποσκοπεί στην εκμετάλλευση περίπου 11 μεγαβάτ θερμικών (MWθ) σε βάθος πενταετίας, για τη θέρμανση δημοτικών κτιρίων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων (υπεδάφια θέρμανση, θερμοκήπια, ξηραντήρια κ.α.) καθώς και τουριστικών μονάδων.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις γεωθερμικές γεωτρήσεις που έχουν ήδη οχυρωθεί στην περιοχή, ενώ προβλέπεται η όρυξη οχτώ ακόμα γεωτρήσεων καθώς και η εγκατάσταση τριών αυτοτελών δικτύων διανομής θερμικής ενέργειας που θα καλύπτουν όλη την περιοχή ανατολικά της λίμνης Κερκίνης μέχρι την Ηράκλεια.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.