Στ.Κουτμερίδης: Θα είναι διδακτική αυτή η εμπειρία; Θα εκτιμήσουμε πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους;

Στάθης Κουτμερίδης
- Διαφήμιση -

Του τέως Βουλευτή Νομού Σερρών Στάθη Θ. Κουτμερίδη.

Είναι γεγονός πως η πρωτόγνωρη πανδημία που βιώνουμε, πέρα των άλλων, επικαιροποίησε ένα διαχρονικό αξίωμα που λέμε “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ”. Επιπλέον ανέδειξε πως θεμελιώδεις αξίες και δικαιώματα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η αυτοδιάθεση, δεν είναι ούτε δεδομένες ούτε απαραβίαστες. Τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, τα οποία είναι συνταγματικώς επιτρεπτά και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, έχουν στερήσει από πολλούς τις δουλειές τους, το βιοποριστικό τους επάγγελμα αλλά και ευχάριστες προσωπικές στιγμές και ασχολίες. Το ψευτοδίλημμα υγεία ή οικονομία δεν υφίσταται γιατί το απαντήσαμε στην αρχή.

- Διαφήμιση -

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πολλοί συνάνθρωποί μας δεν δοκιμάζονται σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής συρρίκνωσης λόγω της πανδημίας!
Όσοι είναι οικονομικά άνετοι μιλούν περισσότερο για την υγεία και όσοι νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν από την πανδημία μιλούν περισσότερο για την οικονομία. Στην μελαγχολική καθημερινότητα μας έχουν εισέλθει λέξεις όπως: covid, lockdown, rapid test, κρούσματα, κορωνοϊός, ασυμπτωματικός, διασωληνωμένος, καραντίνα, υποκείμενα νοσήματα κλπ που στο παρελθόν σπανίως ή καθόλου χρησιμοποιούσαμε. Καθημερινά γύρω μας ασθενούν συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και χάνονται δυσαναπλήρωτοι φίλοι μας!!!! Ακόμα και οι συνωμοσιολόγοι και αρνητές της πανδημίας έχουν πειστεί… Τα όποια αισιόδοξα νέα έρχονται για την κυκλοφορία του εμβολίου είναι ευεργετικά και σωτήρια για την ψυχολογική μας ανάταση και ισορροπία. Ποιος θα το πίστευε πριν από μερικά χρόνια πως η ανθρωπότητα θα ζούσε μια τέτοια δοκιμασία!!!

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ…
Θα είναι διδακτική αυτή η εμπειρία; Θα βάλουμε όλοι μας προτεραιότητες; Θα εκτιμήσουμε πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους;
Κυρίως όμως, θα γίνουμε εμείς οι ίδιοι καλύτεροι και σοφότεροι; Θα βάλουμε περισσότερη αγάπη, καλοσύνη και αλληλεγγύη στις ζωές μας;
Θα αλλάξει η φιλοσοφία μας για την ζωή και τον κόσμο γενικότερα!
Ή μήπως θα συνεχίσουμε τα ΙΔΙΑ, ακριβώς από εκεί που είχαμε μείνει στην προ κορονωϊού εποχή;;;;;;;;

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.