Νέος κύκλος πολιτικών στήριξης αγροτών με μέτρο αναδιάρθρωσης καλλιεργειών και κρατικές ενισχύσεις

129
ευάλωτα αγροτικά προϊόντα νέα προγράμματα πληρωμή
- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε τα πρώτα σημάδια μείωσης των εξαγωγών στα αγροτικά προϊόντα είναι ήδη παρατηρήσιμα, καθώς η ζήτηση μειώνεται σημαντικά και σε άλλες χώρες. Αναμένονται σοβαρές δυσκολίες, ιδίως στον τομέα του βοείου κρέατος και του χοιρινού κρέατος. Μαζί με το πρόσφατο ξέσπασμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (AFS) στην Ευρώπη, οι αβεβαιότητες της αγοράς αυξάνονται συνεχώς.

Ομοίως, το Brexit θέτει πρόσθετες προκλήσεις για τις γεωργικές αγορές της ΕΕ. Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν επιτύχουν μια συμφωνία, οι προκύπτουσες μετατοπίσεις και διαταραχές της αγοράς θα έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις στον γεωργικό τομέα της ΕΕ στο σύνολό της. Επιπλέον, οι σωρευτικές επιπτώσεις των μελλοντικών συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών, όπως αυτές που σχεδιάστηκαν με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή τη Mercosur, στις γεωργικές αγορές της ΕΕ πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

- Διαφήμιση -

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα μέτρα στήριξης που προτάθηκαν από 19 κράτη-μέλη είναι μεταξύ άλλων:
– Λόγω προβλημάτων στις γεωργικές αγορές, πρέπει να ληφθούν μέτρα χωρίς καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένων των αγορών παρέμβασης, της ενίσχυσης στην ιδιωτική αποθεματοποίηση (π.χ σε μοσχαρίσιο κρέας, γάλα, τυρί κ.λπ) και της χρηματοδοτικής στήριξης των αγροτών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.