Μείωση ενοικίων: Πώς θα πάρουν πίσω το 65% της απώλειας οι ιδιοκτήτες ακινήτων

υποβολή
- Διαφήμιση -

Το δικαίωμα να πληρώσουν τα ενοίκια του μηνός Νοεμβρίου μειωμένα κατά 40% έχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και μισθωτοί εργαζόμενοι. Οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιωθούν άμεσα και έμμεσα με συνολική επιστροφή του 65% των εισοδηματικών απωλειών που θα υποστούν. Το 50% θα είναι άμεση αποζημίωση που θα λάβουν τον Δεκέμβριο και το υπόλοιπο 15% θα προκύψει εξαιτίας της φορολογική απαλλαγής των μη εισπραττόμενων ποσών μισθωμάτων την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2020.

Οι μειώσεις ενοικίων κατά 40% αφορούν, ειδικότερα, επαγγελματικές μισθώσεις στις οποίες ενοικιαστές είναι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες που υποχρεούνται να αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους με κρατική εντολή μέσα στο Νοέμβριο ή θα υποστούν νέα σημαντική μείωση τζίρου λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών από σήμερα. Συνολικά, δικαιούχοι των μειώσεων είναι επιχειρηματίες που ασκούν 552 επαγγελματικές δραστηριότητες και πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Επιπλέον, οι μειώσεις αφορούν και σε μισθώσεις κύριας κατοικίας, στις οποίες ενοικιαστές είναι μισθωτοί εργαζόμενοι στους πληττόμενους αυτούς επιχειρηματίες.

- Διαφήμιση -

Η υποχρεωτική μείωση των ενοικίων του μηνός Νοεμβρίου 2020 κατά 40% ισχύει επίσης και στις περιπτώσεις μισθώσεων κατοικιών, στις οποίες τα ενοίκια καταβάλλονται για τις στεγαστικές ανάγκες τέκνων που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ μακριά από τον τόπο διαμονής των γονέων τους, εφόσον τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο γονέων είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση πληττόμενη οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.