Δ. Σιάρκος: Ίδρυση Bιοτεχνολογικής Σχολής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Σερρών

αμυντική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ
- Διαφήμιση -

Με αφορμή την παραχώρησή του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, στο Επιμελητήριο Σερρών και τη σημαντική πρωτοβουλία συνάντησης του Βουλευτή Τάσου Χατζηβασιλείου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για Έρευνα και Τεχνολογία, Χρήστο Δήμα, προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο τεχνολογίας και προοπτική ανάπτυξης, προτείνουμε συνδυαστικά την ίδρυση Βιοτεχνολογικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Σερρών.

Η ίδρυση της σχολής πέραν του κύρους που θα προσδώσει στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο με την άφιξη επιφανών καθηγητών, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της οικονομική ζωή της πόλης, με την παρουσία αυξημένου αριθμού φοιτητών. Επιπρόσθετα η εφαρμογή της νέας τεχνογνωσίας στη περιοχή μας θα λειτουργήσει ως όχημα για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων πρωτογενούς παραγωγής, διατροφής, και πολλών άλλων βιοτεχνικών δραστηριοτήτων.
ΧατζηβασιλείουΗ Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών.

- Διαφήμιση -

Η συνεισφορά της Βιοτεχνολογίας είναι σημαντική στους τομείς υγείας, βιομηχανίας, διατροφής, πρωτογενούς παραγωγής, ενέργειας, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής της σύγχρονης κοινωνίας, με τεράστιες επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα στην εκπαίδευση, την έρευνα και τις εφαρμογές της. Ως συνέπεια των νέων δεδομένων και τάσεων, το Τμήμα Βιοτεχνολογίας στοχεύει να καλύψει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στους ανωτέρω τομείς και να μυήσει τους φοιτητές του στους πλέον  εξελιγμένους κλάδους γνώσης, τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη Βιοτεχνολογία.

*Του Δημητρίου Σιάρκου
Σμήναρχος ΠΑ- Μέλος ΔΣ Νοσοκομείου Σερρών

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.