Ομιλία Τάσου Χατζηβασιλείου σε στρατιωτικούς χωρών της Ε.Ε

- Διαφήμιση -

Η de jure διχοτόμηση της Κύπρου πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την ομιλία του στην 15η Συνάντηση Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας (CSDP) που οργανώθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, παρουσία αξιωματικών από χώρες της Ε.Ε. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης Υψηλού Επιπέδου και διοργανώθηκε από το Κολλέγιο για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Σχολή Ευελπίδων.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσουν σύντομα οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, στην βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Η λύση, σύμφωνα με τον Βουλευτή, πρέπει να παραμείνει αυστηρά στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και προϋποθέτει την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Χατζηβασιλείου περιέγραψε στους ξένους στρατιωτικούς τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας την ανάμιξή της σε όλες τις κρίσεις από την Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις συνεχείς προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως η Αθήνα επιθυμεί διάλογο για την μοναδική διμερή διαφορά μας, δηλαδή τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, υπό τον όρο της αποχώρησης των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη για μια πραγματικά λειτουργική κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα λειτουργήσει ως ασπίδα των κοινών ευρωπαϊκών μας αξιών: «Κανείς δεν θέλει πολέμους και συγκρούσεις. Όμως, χρειαζόμαστε στρατιωτική ισχύ ως μέσο υπεράσπισης των ιδεών και της δημοκρατικής μας παράδοσης», τόνισε ο Βουλευτής.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του νέου κατοχικού ηγέτη στο ψευδοκράτος Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μίλησε για λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η οριστική διχοτόμηση του νησιού. Αν αυτό συμβεί, η Κύπρος θα αναδειχθεί σε ωρολογιακή βόμβα που θα απειλεί την σταθερότητα όχι μόνο της Μεσογείου αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, κατέληξε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.