Πώς θα συνεχιστούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια- Με κούριερ τα συγγράμματα των φοιτητών

216
επαναλειτουργία
- Διαφήμιση -

Το κλείσιμο όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, εισηγήθηκε η επιστημονική επιτροπή και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην περίπτωση που ακολουθηθεί αυτή η πρόταση το κλείσιμο των σχολείων θα ισχύσει από Δευτέρα και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση και θα προχωράει η ύλη κανονικά με πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως εξηγεί στο prothema.gr η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ανατρέποντας την πρώτη φάση, οι ειδικοί εισηγούνται τώρα το αντίθετο από αυτό που είχαν προτείνει την άνοιξη, δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και δημοτικά Σχολεία. Η εισήγηση αυτή, των ειδικών βασίζεται στο ότι αναπτύσσεται κινητικότητα γύρω από τα σχολεία από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Δηλαδή μπαίνουν σε λεωφορεία, κάθονται γύρω από το σχολείο και γενικότερα αναπτύσσουν δραστηριότητες μετά τη λήξη του μαθήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαπιστώθηκε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του σχολικού ωραρίου, καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

- Διαφήμιση -

Η τηλε-εκπαίδευση που αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα είναι υποχρεωτική και η μεγάλη διαφορά με την πρώτη φάση, αναφέρει η κ.Κεραμέως είναι ότι «θα προχωράει η ύλη κανονικά και το καθημερινό ωράριο θα είναι πλήρες για όλα τα μαθήματα». Δεν θα είναι δηλαδή, όπως στην πρώτη φάση που οι μαθητές επαναλάμβαναν την ύλη σε κάποια μαθήματα. Όπως είπε η Υπουργός θα αποσταλεί ειδική εγκύκλιος σε όλες τις Διευθύνσεις προκειμένου να αρχίσει η τηλε-εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι όλο το σύστημα είναι έτοιμο με τους κωδικούς, καθώς ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που λόγω κρουσμάτων σταματήσει το μάθημα σε κάποια σχολική τάξη ή σε ολόκληρο το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν την τηλε-εκπαίδευση. Η Υπουργός είπε επίσης ότι αν και έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα με σύνδεση ίντερνετ και υπολογιστές για τους μαθητές, θα υπάρξει και πάλι ειδική μέριμνα για τις περιπτώσεις.

Ήδη σε όλα τα Πανεπιστήμια από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η τηλε-εκπαίδευση. Ειδική εγκύκλιος οποία προβλέπει αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, πλην των εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α΄κύκλου καθώς και αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία. Επίσης αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των ΑΕΙ. Προβλέπεται απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των ΑΕΙ και διεξαγωγή πρακτικής άσκησης σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για τους φορείς υποδοχής.

Με κούριερ τα συγγράμματα των φοιτητών
Με κούριερ στο σπίτι τους θα λάβουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα οι φοιτητές. Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier), σύμφωνα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία, συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που η Γραμματεία ενός Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης της υποβολής δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει η τιθέμενη από τη Γραμματεία κάθε Τμήματος ημερομηνία, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι εντός της ως άνω τιθέμενης προθεσμίας.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας και της Κύπρου. Για τον λόγο αυτό, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, Ταχυδρομικό Κώδικα, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα και Σχόλια Παράδοσης, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.