Πόσες ΜΕΘ-COVID είναι κενές – Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη ανά νοσοκομείο

Υγεία Κάθαρση ωράριο Σύστημα Υγείας ΜΕΘ-COVID Απόψεις
- Διαφήμιση -

Ισχυρή είναι η πίεση που ασκεί στο Σύστημα Υγείας το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς για μια ακόμη ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα αυξημένο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών (153) ενώ σε τετραψήφιο νούμερο παραμένουν και οι νέες μολύνσεις (1.152 κρούσματα).

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ, από τις 312 κλίνες ΜΕΘ-COVID που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, οι 188 είναι κατειλημμένες και 124 κενές (ποσοστό 40%).

- Διαφήμιση -

Το Νοσοκομείο των Σερρών ΔΕΝ είναι Νοσοκομείο Αναφοράς και προωθεί περιστατικά covid-19 προς Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Στη Θεσσαλονίκη, που παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας και εισέρχεται καθεστώς τοπικού lockdown, οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της ανέρχονται σήμερα σε 85. Από αυτές, 57 είναι κατειλημμένες και 28 κενές (ποσοστό 33%).

Αναλυτικά οι διαθέσιμες ΜΕΘ-COVID σε Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική

ΑΧΕΠΑ: 25 κλίνες, εκ των οποίων 16 κατειλημμένες και 9 κενές

Παπανικολάου: 25 κλίνες, όλες κατειλημμένες

Παπαγεωργίου: 6 κλίνες, όλες κατειλημμένες

Γ. Γεννηματάς: 10 κλίνες, εκ των οποίων 9 κατειλημμένες και 1 κενή

Αγ. Δημήτριος: 6 κλίνες, όλες κενές

Αγ. Παύλος: 8 κλίνες, όλες κενές

Χαλκιδική: 5 κλίνες, εκ των οποίων 1 κατειλημμένη και 4 κενές

Οι κλίνες ΜΕΘ-COVID στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να ενισχυθούν εντός της εβδομάδας, καθώς θα προστεθούν 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και 12 κλίνες στο Νοσοκομείο Καβάλας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.