Αν.Ρόντσης – Ενημέρωση για τα τεστ ανίχνευσης covid-19

αντιγριπικό αντιγριπικών εμβολίων τεστ Ρόντσης εποχική Αντιγριπικό εμβόλιο γρίπη Φαρμακευτικού εμβόλιο Φαρμακευτικός
- Διαφήμιση -

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν.Σερρών, Αναστάσης Ρόντσης, ενημερώνει σχετικά με τα test ανίχνευσης covid-19:

Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 3 ειδών τεστ
1. Τα τεστ μοριακού ελέγχου τα οποία ανιχνεύουν ΕΝΕΡΓΗ νόσο. Γίνονται στα νοσοκομεία και στα μικροβιολογικά εργαστήρια.
2.Τα rapid test ανίχνευσης αντιγόνου. Γίνονται επίσης σε μικροβιολογικά εργαστήρια και από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και επίσης ανιχνεύουν ΕΝΕΡΓΗ νοσο (με μικρότερη αξιοπιστία αλλά πιο γρήγορο αποτέλεσμα σε σχέση με τα μοριακά.)
3. Τέλος υπάρχουν τα rapid test ανίχνευσης αντισωμάτων που ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗ ΝΟΣΟ. Τα test αυτά θα έχουν νόημα σε δεύτερο χρόνο για να δούμε το ποσοστό του πληθυσμού που έχει αναπτύξει ανοσία. Μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα λιανικής αλλά δεν είναι αυτά που κατά βάση ψάχνει ο κόσμος την δεδομένη στιγμή του πανικού.

- Διαφήμιση -

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ημιμαθείς που δεν κατανοούν την διαφορά μεταξύ των δυο rapid tests και τα παρουσιάζουν σαν ισάξια.

Ένα παράδειγμα του πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί αυτό για την δημόσια υγεία είναι το εξής:
Ασθενής με συμπτώματα ίωσης (πυρετό, καταρροή κλπ) κάνει ένα rapid test αντισωμάτων. Το test βγαίνει ΑΡΝΗΤΙΚΟ φυσικά καθώς χρειάζονται πολλές μέρες για να αναπτυχθεί επαρκής αριθμός αντισωμάτων. Ο ασθενής αυτός καθησυχάζεται, νομίζει ότι δεν είναι φορέας της νόσου, συνεχίζει να έρχεται σε επαφή με κόσμο και τους δικούς του ανθρώπους ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ΝΟΣΕΙ και να μεταδίδει τη νόσο.

Εν κατακλείδι αν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα ίωσης και θέλει να μάθει αν είναι κορονοϊός πρέπει να απευθυνθεί είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο είτε στο νοσοκομείο και πουθενά άλλου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.