Το 3ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών στο πρόγραμμα Erasmus+

163
3ο δημοτικο
- Διαφήμιση -

Το 3ο και το 19ο Δημοτικό σχολείο της πόλης των Σερρών με χαρά ανακοινώνουν ότι εγκρίθηκε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020 που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο L’Europe pour s’ouvrir à la Citoyenneté et à l’Engagement par le Sport (Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό).

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της Ε΄ δημοτικού που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα, οι οποίοι θα συνεργαστούν με συνομήλικους τους από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα το 3ο Δημοτικό θα συνεργαστεί με τοÉCOLE PRIMAIRE BOSNIÈRES και το 19ο Δημοτικό με το ÉCOLE HAIE VIGNÉ. Και τα δύο σχολεία βρίσκονται στην πόλη Caen στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).

- Διαφήμιση -

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, μαθητές της περιοχής του Καλβαντός θα έρθουν σε επαφή με μαθητές από δημοτικά σχολεία της χώρας μας θέτοντας πολλαπλούς στόχους όπως:

· Εκπαίδευση στον Ολυμπισμό και Παραολυμπισμό, εκπαίδευση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή.

· Διμερείς σχολικές ανταλλαγές – επίπεδο δημοτικού και γυμνασίου – ανάμεσα στις σχολικές μονάδες Ελλάδας και της περιφέρειας του Καλβαντός και συνεργασίες για την εφαρμογή παιδαγωγικών πρότζεκτ και μετακινήσεων με θεματικές που σχετίζονται με τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024.

· Αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομίας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας.

· Αξιοποίηση της γαλλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του Ολυμπισμού.

· Ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας (νέα ελληνικά, αρχαία ελληνικά) στις σχολικές μονάδες του Καλβαντός που εγγράφονται στο πρότζεκτ.

Οι εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας που είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση του προγράμματος, κα Ιασονίδου Φωστήρα για το 3ο Δημοτικό και κα Μακρυπούλια Ματούλα για το 19ο Δημοτικό θα καθοδηγήσουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και Παραολυμπισμού, καθώς και την προετοιμασία των Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Επίσης, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη γαλλική γλώσσα σαν όχημα επικοινωνίας με συνομηλίκους τους στη Γαλλία καθώς και να μοιραστούν την πορεία ζωής σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που θα είναι σε επαφή με τις τάξεις του Καλβαντός ή της Ελλάδας.

«Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» λοιπόν.

Φωτεινή Σίμογλου
Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Fosses

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.