Κορονοϊός – Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικό το 10% των μαζικών τεστ

81
Θεσσαλονίκη
- Διαφήμιση -

Ανησυχητικά τα πρώτα αποτελέσματα από τα μαζικά τεστ για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Κοντά ή και περισσότερα από το 10% των τεστ που γίνονται αυτή την ώρα και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βγαίνουν θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr.

Στον ΕΟΔΥ πάντως, θεωρούν ότι μέχρι το τέλος των τεστ το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων θα μειωθεί και η κατάσταση δεν θα είναι τόσο δραματική.

- Διαφήμιση -

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν, ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Σημειώνεται, ότι εάν παραμείνει πάντως το ποσοστό σε τόσο υψηλό επίπεδο, ο κόκκινος συναγερμός θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3% – 5%. Με το 10% τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.