Επιμελητήριο Σερρών: Αναγκαία η αυστηροποίηση των μέτρων χωρίς την επιβολή τοπικού lockdown

237
Επιστολή ΕΒΕΣ Επιμελητήριο Σερρών
- Διαφήμιση -

Την αυστηροποίηση των μέτρων, χωρίς την επιβολή τοπικού lockdown και την πρόβλεψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, προτείνει το Επιμελητήριο Σερρών με επιστολή του Προέδρου του Χ.Μέγκλα, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά.Γεωργιάδη, Υγείας Β.Κικίλια, Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλή, τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιά και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φ.Αραμπατζή τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Π.Σπυρόπουλο και τους δημάρχους του Νομού Σερρών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου Σερρών:

- Διαφήμιση -

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΟΥ «LOCKDOWN»

Αξιότιμες/οι,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες ο Νομός Σερρών βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον ιό να εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα και τα κρούσματα να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς. Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων διαφαίνεται ως η μοναδική λύση 10. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε ένα τοπικό “lockdown”, καθώς αυτό θα προκαλούσε μη αναστρέψιμες ζημίες στις τοπικές επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό κρίνουμε ως αναγκαία τα εξής:

-Αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων από όλους και εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησής τους από τις αρμόδιες αρχές.
-Αυστηροποίηση υφιστάμενων μέτρων – Λήψη επιπρόσθετων μέτρων, όπως, ενδεικτικά, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης, καθώς δημιουργούνται εστίες μετάδοσης του ιού.
-Πρόβλεψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού.
-Λήψη ειδικής μέριμνας για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων (εξυπηρέτηση από δημόσιες υπηρεσίες και πιστωτικά ιδρύματα, διατήρηση, στο μέτρο του δυνατού, του προγραμματισμού υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, άμεση εκταμίευση των επιχορηγήσεων).

Κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε και το γεγονός ότι τα μέτρα λαμβάνονται με στόχο την προστασία του ύψιστου αγαθού, της δημόσιας υγείας. Δεν είναι δίκαιο, όμως, να υφίστανται όλη τη ζημία οι επιχειρήσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι, οι συνέπειες για την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία θα είναι καταστροφικές.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.