Απάντηση Παλάζη σε Παπαφωτίου για τον Κορονοιό και τα μέτρα στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ

Παλάζη
- Διαφήμιση -

Απάντηση στην επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων Αριάδνη Παπαφωτίου δημοσίευσε η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας
Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, με θέμα: Απάντηση στις προτάσεις σας για τον Κορονοιό και τα μέτρα στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Κυρία Παπαφωτίου
Έχοντας διαβάσει προσεκτικά τις προτάσεις σας αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) για την προστασία της ευαίσθητης ομάδας των συμπολιτών μας (ΑμεΑ) που φοιτούν στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ,  λόγω της επιθετικής εξάπλωσης της πανδημίας του Covid – 19 και αναγνωρίζοντας το πραγματικό σας ενδιαφέρον προς  αυτή την κατεύθυνση, σας ενημερώνω ότι:

- Διαφήμιση -

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η πρόληψη και ο περιορισμός της διάδοσης του Covid-19 σε όλες τις Δομές μας. Για το λόγο αυτό επιβάλλουμε με σχολαστικότητα την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας και των κανόνων ατομικής και συλλογικής υγιεινής, ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο η υγεία των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και βάσει της εγκυκλίου Γ.Π./Δ12/32819/1018  του Υπουργείου Εσωτερικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τη λειτουργία προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας,  μεταξύ των οποίων  και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Ο γιατρός εργασίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και παρακολουθεί τους εργαζομένους και τους ωφελούμενους όλων των δομών για την πρόληψη αλλά και τη μη εξάπλωση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα:
Α) Ειδικά συνεργεία έχουν προχωρήσει σε απολύμανση όλων των χώρων της δομής.
Β) Από την περασμένη εβδομάδα διενεργούνται rapid test στους εργαζόμενους, όπου αυτό είναι εφικτό, δεδομένης της ευαλωτότητας των ατόμων που απευθύνονται στις Δομές αυτές.
Γ) Στο σύνολό του το προσωπικό τηρεί τους κανόνες υγιεινής,  φορά μάσκα συνεχώς,  κρατά τις αποστάσεις ασφαλείας, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μετά από κάθε δραστηριότητα, το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, φροντίζει να εφαρμόζονται κανόνες υγιεινής, καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων και των επιφανειών, σε τακτά διαστήματα καθώς και σε κάθε αλλαγή ομάδας εργασίας.
Δ)  Έχουν γίνει οι ανάλογες συστάσεις στις οικογένειες των ΑμεΑ , προκειμένου να προστατευθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά.
Ε)  Τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών και του προσωπικού τόσο εντός του κτιρίου, όσο και κατά τη μεταφορά τους με ειδικό λεωφορείο από και προς  τη Δομή.  Προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρήσαμε και στη σύσταση όσο το δυνατόν μικρότερων και σταθερών τμημάτων.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η Δημοτική αρχή προτίθεται να προβεί άμεσα στην προμήθεια rapid tests, εγκεκριμένων από το Υπουργείο Υγείας , στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού.  Πέραν των ελέγχων που γίνονται για τον γενικό πληθυσμό από τον ΕΟΔΥ, ο Δήμος θα προχωρήσει στη διενέργεια γρήγορων τεστ σε ευπαθείς και ειδικές ομάδες του πληθυσμού (όπως άποροι, καρκινοπαθείς, ΑμΕΑ), καθώς και στους εργαζόμενους στον Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Τα rapid tests θα διενεργούνται σε συνεργασία με διαπιστευμένα μικροβιολογικά εργαστήρια, με τα οποία θα συμβληθεί ο Δήμος Σερρών.
Επιπλέον, θα υπάρχει μέριμνα για τη διενέργεια και μοριακών ελέγχων κορωνοϊού στα παραπάνω εργαστήρια.
Λόγω των ιδιαιτεροτήτων  λοιπόν της συγκεκριμένης ευαίσθητης ομάδας και των εξατομικευμένων αναγκών τους , θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τηρούμε όλα τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού και φροντίζουμε για την ασφαλή λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και κατ΄ επέκταση όλων των δομών μας.
Μένουμε Ασφαλείς!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.