Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Πολιούχο της- Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σιδ/στρου Μακάριος

136
Μακάριος Θεσσαλονίκη
- Διαφήμιση -

Χαίρει η Θεσσαλονίκη και ολάκερη η Οικουμένη τον αθληφόρο Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Άγιο Δημήτριο. Επίκεντρο του λαμπρού εορτασμού της ιερής μνήμης του δημοφιλούς Αγίου ο ομώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός της Θεσσαλονίκης, στον οποίο βρίσκονται τεθησαυρισμένα τα τίμια και ιερά λείψανα Του, με το μύρο Του να πλημμυρίζει ευλογία και χάρις στους πιστούς. Η προσέλευση του ευσεβούς λαού γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας από την πανδημία του Κορωνοϊού που έχουν λάβει η Ιερά Μητρόπολη και ο Προϊστάμενος του Ναού ενώ εντύπωση προκαλεί η έντονη παρουσία αστυνομικών περιμετρικά του Ναού!

Από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έχουν ξεκινήσει οι εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις με την υποδοχή του πιστού αντιγράφου της Παναγίας Παραμυθίας, η οποία βρίσκεται προς προσκύνηση στον Προσκυνηματικό Ναό, συνεορτάζουσα με τον Μυροβλήτη Δημήτριο. Παρά τα πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της ένταξης της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 3 του υγειονομικού χάρτη πολλοί Θεσσαλονικείς προσέρχονται, τηρώντας τα σχετικά μέτρα, να προσκυνήσουν την ιερή λάρνακα του Αγίου και να λάβουν το άγιο μύρο του, που επιβεβαιώνει την παρουσία του Θεού στη ζωή μας.

- Διαφήμιση -

Παραμονή της εορτής του Πολιούχου, Κυριακή 25 μηνός Οκτωβρίου τ.έ., τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια λαμπρή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, με την κανονική άδεια του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Προϊστάμενος του Προσκυνηματικού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας, Ιερείς και Διάκονοι.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την ευγενή πρόσκλησή του να ιερουργήσει στον Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι ο άνθρωπος έχει δώσει σήμερα μία μεγάλη αξία στις δυνάμεις του για να υπερνικήσουν τα προβλήματά τους, παραγνωρίζοντας τη δύναμη του Θεού, Ο οποίος πάντα έχει τη μέριμνά Του για τον κόσμο και έχει άγρυπνους φρουρούς τους Αγίους, όπως τον Άγιο Δημήτριο που σκεπάζει τη Θεσσαλονίκη και ολάκερη την Οικουμένη με το άγιο μύρο του να αποτελεί θαύμα του Θεού στη ζωή του κάθε πιστού ανθρώπου.

«Ο Λαός σήμερα έχει ανάγκη από τις προσευχές, από τις Ιερές Ακολουθίες, από ικεσίες προς τον Άγιον Θεόν για τα πάθη και τις αμαρτίες μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και κάλεσε τους πιστούς να μην δώσουν κανένα δικαίωμα σε κανέναν για τον τρόπο στεκόμαστε εντός του Ναού, συγχαίροντας όλους και ιδίως τους νέους που προσέρχονται να προσκυνήσουν τον Άγιο και να λάβουν ευλογία, χάρη και αγιότητα. Προ της απολύσεως λιτανεύθηκε η λάρνακα του Αγίου εντός του εμβληματικού Ναού, καθώς τέτοια μέρα πραγματοποιούνταν η μεγαλειώδης λιτανεία ανά τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.