Τ. Χατζηβασιλείου: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται χωρίς έκπτωση τα χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο

226
Τουρκική προκλητικότητα
- Διαφήμιση -

«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται χωρίς έκπτωση τα χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο» δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος και συνόδευε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το τι επιδιώκει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Είναι θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε και μπήκε προ ημερησίας διάταξης το θέμα. Επιδιώκουμε μία σαφή διατύπωση η οποία θα δημιουργεί ένα πλαίσιο που θα οδηγεί στο επόμενο βήμα, δηλαδή, να προχωρήσουμε στις κυρώσεις με ορίζοντα τον Δεκέμβριο ίσως και νωρίτερα. Γιατί η Τουρκία έχει αποκαλύψει ήδη το πραγματικό της πρόσωπο».

- Διαφήμιση -

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε πως «είναι σαφές πια ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η Τουρκία κινείται αντιευρωπαϊκά» και σημείωσε ότι «η Ευρώπη ακόμα και αν αργεί ή καθυστερεί πάντα στο τέλος βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Επομένως εκτιμώ και ελπίζω ότι στο τέλος θα υπάρχει μία πολύ καλή εξέλιξη έστω και με ορίζοντα μέχρι τον Δεκέμβριο».

Τέλος, ο Γραμματέας διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, στη συνέντευξή του, σημείωσε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι μονομερές δικαίωμα της Ελλάδας που δεν μπορεί να αποτελεί επικοινωνιακό τρικ αλλά θα ασκηθεί όταν κριθεί σκόπιμο, στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου εθνικού σχεδιασμού.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.