Το Σάββατο στις Σέρρες η “14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”

125
Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
- Διαφήμιση -

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας, Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που θα  διεξαχθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στις 20.30 στην πλατεία Κρονίου της πόλης των Σερρών. Στην άρτια διοργάνωση της δράσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συμβάλλουν εθελοντικά το Α.Τ. Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών καθώς και το τμήμα Σερρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Πανελλαδικά δραστηριοποιούνται 34 πόλεις, με την συνδιοργάνωση 6 Περιφερειών, ενώ, συμμετέχουν 41 νυκτερινά σημεία διασκέδασης!

- Διαφήμιση -

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων αναφορικά με τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες.

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως, με στόχο την προώθηση μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με έμφαση στην ασφάλεια στο δρόμο.
Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν – ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο Οδηγός της παρέας», οδηγοί και θαμώνες των Σερραϊκών επιχειρήσεων, θα ενημερωθούν για το αλκοόλ και την οδική συμπεριφορά από τους ανθρώπους του Ι.Ο.ΑΣ., αλλά και εθελοντές και θα τους δοθεί έντυπο υλικό.
Να επισημανθεί ότι η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ενώ κατά την υλοποίησή της έχει προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας καθώς επίσης και οι οδηγίες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες Αρχές.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.